Deţinutul Ciupilan face denunţuri. Prima reţinere!

Un angajat al Senatului României a petrecut o noapte în arestul IPJ Gorj, după ce a fost denunţat de un deţinut, fost om de afaceri, cu privire la faptul că i-ar fi pretins bani în vederea intermedierii unor afaceri. Consilierul parlamentar este Vasile Zosim, iar denunţătorul este Ion Rădulescu zis Ciupilan, cel care în urmă cu un deceniu spunea că vrea să îşi cumpere avion, atât fiind de bogat. Faptele denunţate s-ar fi petrecut în perioada 2013-2014.
Vasile Zosim, consilier parlamentar în cadrul Senatului - Direcţia Generală de Control Juridic şi Securitate Internă, a fost reţinut, marţi, de procurorii de la Parchetul Gorj după ce a fost ridicat de ofiţerii DGA sub acuzaţia de trafic de influenţă după ce ar fi cerut 43.500 de lei de la o firmă.
”În data de 10 mai 2016, la ora 17.30, a fost reţinut suspectul Zosim Vasile, consilier parlamentar în Senatul României, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, constând în aceea că, în perioada 2013-2014, a pretins şi primit suma de 42.000 de lei de la Rădulescu Ion, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă directorii unor societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, în vederea încheierii unor contracte privind achiziţionarea unor deşeuri de fier vechi”, a declarat Lavinia Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Este vorba de o companie şi energie şi una de transport petrolier, precizează procurorii, traficul de influenţă fiind pentru „încheierea unor contracte de achiziție a unor transformatoare scoase din uz și deșeuri metalice, la prețuri preferențiale''.
Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor din Gorj, au făcut percheziţii şi în locuinţa consilierului din Capitală de unde au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse judiciare, la audieri, bărbatul şi-a recunoscut faptele. La instrumentarea cauzei s-a cooperat cu polițiști din cadrul IPJ Gorj - SICE.
Denunţătorul este în arest
Fostul afacerist din Meteor, Ion Rădulescu, mult mai cunoscut drept Ciupilan, este în arest pentru evaziune încă de la Crăciun. Acesta are de executat patru ani şi jumătate de închisoare şi de plătit 40.000 de lei amendă.
Interesant este că averea consilierului de la Senat este una mai degrabă modestă, acesta neavând declarate case şi terenuri, ci doar o maşină Skoda din 2007 şi un cont bancar de 32.000 de lei. Atât el, cât şi soţia lui sunt consilieri parlamentari, având împreună un câştig anual de circa 70.000 de lei.

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: