Dian Popescu: ALDE se va desființa

Fostul președinte al ALDE Gorj, Dian Popescu, spune că formațiunea politică se va desființa după rezultatul prost obținut la europarlamentarele din 26 mai. Partidul lui Tăriceanu nu a făcut pragul electoral și nu a intrat în Parlamentul European.

Dian Popescu recunoaște că rezultatul de la Gorj a fost unul bun, dar spune că nu este stabil. “Votul ALDE la Gorj este foarte bun, dar nu este stabil. Este un vot câștigat pe seama unor jocuri și pe seama unor relații interpersonale bazate pe bani”, a spus Dian Popescu la Radio Infinit. La Gorj, ALDE a obținut 11,18%, rezultatul fiind triplu față de media pe țară.

Fost senator, Dian Popescu spune că parlamentarii acestei formațiuni vor migra spre alte partide. “După alegerile prezidențiale, o serie de parlamentari vor părăsi barca ALDE și se vor îndrepta spre alte partide, spre Pro România, spre PNL, spre USR și celelalte partide care au luat un scor bun”, a explicat Popescu.

Finalul va fi dispariția formațiunii politice, previzionează Dian Popescu. “Din punctul meu de vedere, ALDE se va desființa. Va avea soarta PP-DD”, a spus Dian Popescu, care crede că de vină este conducerea centrală. (R.S.)

Vizualizări: 3,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: