Vîlceanu, despre taxarea salariilor din IT: “Discuția nu e nouă în partid”

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îi ia apărarea lui Ludovic Orban, criticat în interiorul și în afara partidului după ce a spus că IT-iștii nu ar trebui scutiți de impozit pe salariu. “Ludovic Orban avea dreptate. Discuția nu e nouă în Partidul Național Liberal. În grupurile de economiști ai Partidului Național Liberal au reieșit două concluzii legate de această taxare a muncii din România. Prima, că taxarea muncii în România este mare și trebuie redusă, iar Partidul Național Liberal are ca prinicpală preocupare reducerea taxării muncii, și a doua că toți trebuie să beneficiem de aceleași drepturi. Nu trebuie să existe persoane care sunt scutite de la plata impozitului”, a spus Dan Vîlceanu la Radio Infinit.

Deputatul de Gorj susține că riscul ca IT-iștii să plece din țară nu este un argument, pentru că și sudorii pleacă. “Sunt câteva mituri care trebuie distruse. Unul dintre ele este acela că IT-iștii ar pleca din România. Vreau să vă spun că, în momentul de față, din cei peste 100 de mii de IT-ști, aproximativ 30 de mii beneficiază de această scutire de impozit pe salariu. Cei mai mulți plătesc impozit pe salariu și nu au plecat din România. Mai mult decât atât, din România pleacă și medici, pleacă și strungari, pleacă și sudori. Unde am ajunge dacă i-am scuti pe toți?”, a spus deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

De menționat ar fi că nu orice IT-ist beneficiază de scutire de impozit pe salariu, ci doar creatorii de softuri, extrem de căutați în toate țările lumii. În timp de președintele PNL Gorj a apărat punctul de vedere al lui Orban, liderul PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că Orban ar trebui să demisioneze de la șefia partidului.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Mediaş că nu i se pare normal ca angajaţii din domeniul IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. “Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-işti. Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România", a declarat Orban.

Vizualizări: 987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: