Statul va acorda vouchere de vacanţă și pentru angajaţii din sistemul privat

Voucherele de vacanță de care beneficiază angajații care lucrează la stat ar putea deveni realitate și pentru salariații care activează în mediul privat. Deși multe companii private aleg să acorde deja, în pachetul de beneficii extrasalariale și aceste vouchere de vacanță angajaților, un proiect de lege arată că statul ar putea suporta acestea și pentru cei din mediul privat.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a precizat că proiectul de lege care prevede introducerea voucherelor de vacanţă şi pentru angajaţii din sistemul privat aduce beneficii bugetului. Proiectul de lege inițiat de PNL și susținut de PSD și UDMR prevede ca toţi angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice, indiferent de angajator.

Alina Gorghiu a prezentat calcule care arată că un leu cheltuit prin vouchere de vacanţă aduce 0,44 lei venit suplimentar pentru PIB şi 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat, iar fiecare 65.000 de lei cheltuiţi prin vouchere de vacanţă înseamnă un loc nou de muncă.

„Considerăm, noi, cei din PNL, împreună cu UDMR şi PSD, pentru că împreună am depus acest proiect, că toţi angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice, indiferent de angajator. Restartăm cu acest proiect motorul economiei. Eu cred că sectorul transporturi, sectorul comerţ, sectorul turism vor fi încurajate de această măsură care va încuraja, în opinia noastră, şi noi contracte de muncă şi reducerea presiunii fiscale. Vreau să vă dau câteva cifre care înseamnă impactul biletelor de valoare, aceste vouchere de vacanţă. Tichete de masă şi tichete cadou care arată un efect antrenant pe care ele îl au şi destul de ridicat. Este un studiu care ne arată că, la un leu cheltuit prin vouchere de vacanţă, înseamnă acest leu 0,44 lei suplimentar pentru PIB şi 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat şi că la fiecare 65.000 de lei cheltuiţi prin vouchere de vacanţă înseamnă un loc nou de muncă în economia naţională”, a declarat, miercuri, Alina Gorghiu.

Ea a precizat că îşi doreşte ca Senatul să voteze favorabil, ”în foarte scurtă vreme”, acest proiect de lege.

Aproximativ 4,2 milioane de angajaţi din sistemul privat ar urma să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă, Gorghiu arătând că prin adoptarea proiectului ”se elimină discrepanţa şi discriminarea” dintre bugetari şi angajaţii din sectorul privat, fără ca angajatorii celor din privat să facă vreun efort bugetar.

Vizualizări: 4,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: