Dian Popescu: Voi prelua şefia ALDE Gorj în această săptămână

Senatorul Dian Popescu a semnat adeziunea la ALDE săptămâna trecută, la sediul central al organizaţiei, în prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu. Dian Popescu urmează să preia conducerea ALDE Gorj în aceste zile, după Biroul Politic Naţional. Senatorul spune că săptămâna viitoare va constitui biroul organizaţiei judeţene, iar apoi îl va aduce la Gorj pe Tăriceanu. Senatorul nu exclude o nouă candidatură pentru un mandat de parlamentar. În legătură cu candidatura lui Radu Angheloiu la Primăria Târgu, a precizat că se va lua o decizie abia după efectuarea unui sondaj.

Rep.: Sunteţi parlamentar ALDE cu acte în regulă?

D.P.: Da. Pe data de 5 ianuarie am semnat adeziunea la ALDE, la sediul central al organizaţiei de la Bucureşti, cu secretarul general şi cu domnul Tăriceanu. ALDE este singurul partid care continuă valorile Partidului Naţional Liberal vechi, partid în care eu m-am înscris cu mulţi ani în urmă.

Rep.: Veţi prelua şefia organizaţiei judeţene?

D.P.: Când mergi într-un partid trebuie să-ţi asumi şi munca, iar ca preşedinte al unei formaţiuni politice în creştere, cum este ALDE, trebuie să-ţi asumi responsabilitatea. Cu siguranţă, eu îmi voi asuma munca şi responsabilitatea. Cred că în această săptămână voi prelua conducerea organizaţiei de la Gorj. Va avea loc prima şedinţă a Biroului Politic Naţional, după care voi prelua şefia ALDE Gorj. În discuţiile purtate cu conducerea partidului, am fost rugat să-mi asum o parte din muncă.

Rep.: Sunt mai multe persoane care au părăsit Partidul Naţional Liberal, pe vremea când era condus de dumneavoastră, dar pe care le regăsiţi acum în ALDE. Veţi opera excluderi din ALDE Gorj?

D.P.: Eu am stat 7 ani în funcţia de preşedinte la PNL, 2 ani la municipiu şi 5 ani la judeţ, şi nu cred că am dat doi oameni afară. Dacă în 7 ani nu am dat afară oameni din vechiul PNL, nu voi exclude pe nimeni nici acum în ALDE. Din contră, voi aduce membri noi, oamenii de valoare din PNL. După cei voi prelua organizaţia, primul pas va fi organizarea biroului, voi vedea dacă vor fi păstraţi actualii membri sau va fi un birou nou. În principiu, vechii liberali, vechii conservatori, cei care au pus bazele ALDE în Gorj se vor regăsi în funcţiile de conducere şi în componenţa biroului.

Rep.: Radu Angheloiu şi Dorin Taşcău au anunţat că se vor retrage în condiţiile în care preluaţi organizaţia...

D.P.: Dumnealor nu au de ce să se retragă, pentru că au lucrat cu mine în Partidul Naţional Liberal foarte mulţi ani. Pentru mine Taşcău şi Angheloiu nu sunt o noutate şi nici eu nu sunt o noutate pentru ei. Până a intra la guvernare, pe formula USL, şi a apărea acele disfuncţionalităţi pentru funcţii nu au fost nici un fel de probleme. PNL făcea parte din USL şi nu puteai împăca pe toată lumea care-şi dorea funcţii. Am colaborat foarte bine şi de aceea sunt convins că vom colabora şi în ALDE. Când am luat funcţia de preşedinte la PNL am spus foarte clar că porţile partidului se deschid şi că nu trebuie să ne fie frică din cauză că vin alţii şi ne iau funcţiile. În momentul în care deschizi porţile, ele rămân deschise şi la intrare şi la ieşire. Eu cred că şi domnul Taşcău şi domnul Angheloiu vor face o echipă bună cu mine, dacă îşi doresc.

Rep.: Domnul Angheloiu se gândeşte la o candidatură la Primăria Târgu Jiu. Dumneavoastră pe ce liste vă veţi regăsi la alegerile din acest an?

D.P.: Nu ştiu cu exactitate pe liste mă voi regăsi. Cert este că voi intra în luptă. Nu pot cere altora să intre în luptă, iar eu să mă dau la o parte. În momentul de faţă, ne interesează alegerile locale, să obţinem un scor cât mai mare. Este posibil să mă regăsesc pe listele de consilieri judeţeni. Nu exclud nici o candidatură pentru un nou mandat de parlamentar. Nu voi lua nici o decizie până nu mă voi consulta cu colegii. În ceea ce priveşte Primăria Târgu Jiu, cred că vom organiza un sondaj de opinie pentru a vedea care dintre colegii mei stau cel mai bine. Dacă domnul Angheloiu va sta cel mai bine în sondaj, nu este nici o problemă, îl voi susţine.

Rep.: Domnul Călin Popescu Tăriceanu va veni în Gorj?

D.P.: Am discutat şi acest aspect cu dumnealui, mi-a spus că va veni în Gorj atunci când decid eu, când consider că este momentul potrivit. Mai întâi vreau să constitui biroul, să rezolvăm problemele organizatorice. Cred că, spre sfârşitul acestei luni, îl voi invita pe domnul Călin Popescu Tăriceanu în Gorj.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: