Dilemă: A câștigat sau nu Pandurii în procesul cu FRF?

Presa prezintă informații complet diferite cu privire la procesul dintre Pandurii și Federația Română de Fotbal, în urma căruia echipa gorjeană ar putea reveni în Liga I pe cale judecătorească. Unii interpretează decizia instanței drept un câștig al echipei Pandurii, alții drept un eșec, adevărul fiind că este un câștig parțial.

Pandurii a cerut în cadrul procesului înregistrat cu nr. 5726/2/2017 la Curtea de Apel București suspendarea și anularea a două documente ale FRF, o decizie prin care a pierdut meciul cu ASA Târgu Mureș la masa verde, după ce gorjenii au refuzat să joace după pauză din cauza terenului înghețat, și o hotărâre prin care a primit și o penalizare de trei puncte, plus o amendă. 

Instanța Curții de Apel București a respins suspendarea documentelor FRF, dar a admis judecarea pe fond a anulării acestora. 

Marin Condescu a explicat că suspendarea deciziei FRF a fost cerută în vară, înainte de începerea campionatului, dar acum era firesc să se respingă, pentru că nu era posibilă revenirea Pandurii în Liga I după câteva etape.

Același Marin Condescu explică faptul că marele câștig este acceptarea judecării pe fond a cererii de anulare a deciziei și hotărârii FRF. Federația a cerut respingerea cererii clubului Pandurii de anulare, încercând să acrediteze faptul că doar Tribunalul Sportiv de la Lausanne are competență. Judecătorii au admis însă cererea echipei Pandurii de judecare pe fond, treaba gorjenilor fiind acum să demonstreze că au avut dreptate când au refuzat să joace pe un teren înghețat.

Faptul că procesul continuă este clar din faptul că pe portalul instanțelor de judecată scrie că după ședința de judecată s-a dat o Încheiere de ședință, nu o Hotărâre.

Ce a stabilit instanța în ședința din 13 septembrie 2017

Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de suspendare a executării deciziei nr. 27/16.03.2017 şi a hotărârii nr. 146/18.01.2017 ca lipsită de obiect. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Încheiere de şedinţă 13.09.2017

Galerie foto


Vizualizări: 3,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: