Procesul care poate readuce Pandurii în Liga I se judecă pe fond

Procesul prin care Pandurii Lignitul Târgu Jiu cere anularea deciziei FRF prin care gorjenilor le-au fost luate puncte în campionatul trecut, după ce au refuzat să joace pe un teren înghețat, va fi judecat pe fond, după cum a decis Curtea de Apel București în ședința de miercuri, 13 septembrie.

Curtea de Apel București a admis, miercuri, cererea clubului gorjean de a se judeca pe fond cu Federația Română de Fotbal pentru sancțiunile ce i-au fost aplicate după ce jucătorii au decis să se retragă de pe teren în partida pe care au disputat-o la sfârșitul anului trecut contra celor de la ASA Târgu Mureș. Terenul era înghețat bocnă, iar jucătorii au reclamat că li se pune în pericol integritatea fizică, la pauză ei luând decizia de a nu mai continua meciul.

A venit apoi sancțiunea, de fapt, sancțiunile pentru că sunt mai multe. „Se sancţionează clubul CS Pandurii Târgu Jiu cu forfait (3-0) în favoarea echipei FC ASA 2013 Tg. Mureş, scăderea a trei puncte în clasament şi o penalitate sportivă de 113.400 lei”, a decis Federația. Punctele pe care Pandurii le-a pierdut în clasament au dus la retrogradarea echipei, de aceea decizia instanței de a admite judecarea pe fond a contestației depuse de Pandurii îl bucură nespus de mult pe Marin Condescu, singurul care încă mai crede că echipa pe care a dus-o până în Europa League poate evita falimentul. „Cei de la Federație au susținut permanent că ne putem judeca doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar iată că nu este așa. Noi le-am transmis că au luat o decizie asupra unei entități care își desfășoară activitatea pe teritoriul României și, ca urmare, se supune legislației românești. Faptul că instanța a admis cererea de judecare pe fond este în sine o mare victorie pentru că nu s-a mai întâmplat vreodată așa ceva. Este pentru prima dată când un club are o astfel de decizie, iar eu sunt optimist în continuare și cred că vom reuși să ne recuperăm punctele ce ne-au fost luate abuziv din clasament”, afirmă Condescu.

O eventuală victorie totală a Pandurilor în instanță ar duce la rescrierea clasamentului ediției trecute de campionat, asta în condițiile în care actualele ediții ale Ligii I și a II-a sunt în plină desfășurare. Retrogradarea Pandurilor ca urmare a penalizării decise împotriva sa după meciul cu ASA Târgu Mureș a făcut ca echipa să piardă și peste 1 milion de euro din drepturile de televizare, bani care, pe „seceta” actuală de la club ar fi fost mană cerească. Acum lui Condescu nu-i mai rămâne decât să își ducă lupta până la capăt, deși luna viitoare, la Tribunalul Gorj, urmează să se discute cererea de intrare în faliment a clubului, principalul creditor al clubului susținând în continuare că nu există motive pentru a se lua o astfel de decizie.

Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: