Director de spital: „Avem în fiecare zi suspecți de coronavirus!”

„Avem în fiecare zi suspecți de coronavirus!” O spune directorul spitalului din Rovinari, unde, joi, a fost confirmată încă o persoană cu coronavirus. Restul bolnavilor așteaptă în curtea instituției, în cortul de triaj, până când sunt consultați de medicul specialist. Chiar dacă timpul de așteptare este mare, oamenii au înțeles că situația este una specială și trebuie luate mai multe măsuri de protecție.

Tot mai multe persoane suspecte de coronavirus ajung în spitalele din Gorj, prezentând simptome ușoare. Unitatea medicală din Rovinari nu face excepție. Aici, joi, a fost confirmată infecția la o persoană suspectă în primă fază. „Din păcate, da. Avem la poartă două persoane care sunt suspecte, în triaj. Încercăm să facem față situației. Unul din suspecții care era internat la noi, în izolator, a devenit pozitiv în urma probelor. Vom face transferul la Târgu-Cărbunești. Suntem foarte atenți. Încercăm să facem față situației. Nu vreau să dramatizez. În fiecare zi, vin una sau două persoane suspecte”, a declarat Constantin Podaru, directorul Spitalului Orăneșesc Rovinari.

Toți bolnavii care ajung la spital cu alte afecțiuni sunt tratați pe rând. „În ambulator, am avut zece pacienți care au diferite probleme. Alți pacienți așteaptă să fie primiți de medici. Sunt anumite condiții. Sper că toată lumea va înțelege. Nu îi putem lăsa înăuntru decât câte unul. Sunt niște proceduri mai speciale. Se intră în ambulator la medicul de specialitate. Nu putem să îi lăsăm pe holuri, dar nici nu putem să nu îi tratăm. De-asta e spitalul”, a mai explicat Constantin Podaru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: