Târgu Jiu: Cine va avea prioritate la testele pentru Covid

De luni, vor putea fi făcute primele teste pentru coronavirus la Târgu Jiu. Tot atunci, vor fi aflate și rezultatele. Spitalul Județean de Urgență a primit de la oamenii de afaceri din Gorj un laborator performant care a fost inaugurat joi. Mai multe cadre medicale au fost instruite despre modul în care trebuie să facă testele. Donația a fost primită cu brațele deschise de spital mai ales că, în județul nostru, încep să se confirme tot mai multe cazuri de îmbolnăviri după ce Gorjul a fost mult timp pe primul loc în topul celor mai puține infectări.

Odată cu laboratorul de genetică moleculară, spitalul a primit și o mie de teste pentru Covid 19. „Poate să extragă 16 probe odată. 70 de minute e timpul de extracție, cu pașii de rigoare de decontaminare. În condițiile actuale, era nevoie de un astfel de laborator. Toată lumea știe situația din țară și deja începe să se răspândească virusul și la noi în județ, era nevoie”, a explicat unul dintre cadrele medicale pregătite pentru testare.

Prioritate la testare vor avea bolnavii internați în spitalele din județul Gorj. „Joi am inaugurat acest laborator de genetică moleculară. Se fac instruiri cu personalul care să lucreze în acest laborator și se fac simulări. De luni, se vor produce primele teste, primele rezultate la acest laborator. Prioritate vor avea pacienții care sunt internați în Spitalul Județean și eventual în spitalele din județul Gorj”, a explicat directorul spitalului, Dumitru Vienescu.

În jur de 200 de mii de euro au strâns oamenii de afaceri din județul Gorj. Un efort demn de toată lauda mai ales în contextul în care aproape toată industria a fost afectată de pandemia de coronavirus, iar multe afaceri au fost puse pe butuci.

Comunitatea oamenilor de afaceri promite să nu se oprească aici. „A fost o mobilizare rapidă și generală încă de când a fost descoperit primul caz de Covid. Reușita este fantastică. Nu a fost nevoie să povestim foarte mult. Am avut încredere foarte mare în colectivul de medici care a ținut legătura cu cei de la Craiova și am știut clar că acest laborator va fi foarte benefic comunității și orașului în care ne desfășurăm activitatea. E foarte important pentru noi să recompensăm cumva comunitatea cu un astfel de laborator de o performanță fantastică și într-o perioadă foarte grea din punct de vedere economic, oamenii de afaceri au răspuns pozitiv. Este un lucru fantastic și acțiunile vor continua”, a mărturisit Lelius Stănușoiu, președintele Asociației Oamenilor de afaceri din județul Gorj.

Vizualizări: 5,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: