Distracție de zile mari pentru copiii din Mătăsari

Petrecere mare a fost la sfârșitul săptămânii în comuna gorjeană Mătăsari. Copiii din localitate au fost sărbătoriți de autoritățile locale, de ziua lor, prin cântec  și dans. Pe platforma din fața Casei de Cultură au urcat artiști consacrați ai Gorjului, precum Nicu Fîciu, Dumitru Vasilescu sau Antonia Stoian. Cei mici s-au bucurat de aceste momente și chiar s-au prins în horă.

Autoritățile locale din comuna Mătăsari împreună cu interpretul de muzică populară Nicu Fîciu au organizat un spectacol folcloric pentru copiii din localitate, cu prilejul zilei de 1 Iunie. Spectacolul a avut loc vineri, de la orele 17, la Casa de Cultură din centrul comunei. Preț de mai bine de 2 ore, cei mici, dar și cei mari, s-au bucurat de reprezentațiile artiștilor locali și invitaților din alte zone ale județului. Evenimentul a fost prezentat de impresarul Radu Popovici, sprijinit de artista Antonia Stoian, care de asemenea i-a încântat pe localnici cu vocea sa.

În deschiderea evenimentului a avut loc un spectacol de dansuri populare oferit de  elevele din Mătăsari, coordonate de profesorul Ticu Tănăsoiu.  A cântat și grupul de nai condus de profesorul Daniel Șoșoi, dar și elevii din Mătăsari ai profesorului Nicu Fîciu. Astfel, copiii și tinerii din Mătăsari au avut ocazia să arate comunității locale cât de talentați sunt. Asta pentru că mare parte din momentele artistice au fost susținute de ei.

Dumitru Vasilescu, Sabina Dabelea, Georgiana Stanciu, Niculina Enăștescu s-au numărat printre artiștii invitați să cânte pentru copiii din Mătăsari. Copiii și părinții lor  au jucat hore și sârbe  pe melodiile artiștilor invitați. ”Este petrecere mare pentru că așa trebuie să fie, de 1 Iunie. Sărbătorim copilul și trebuie să le arătăm că suntem alături de ei, nu doar astăzi, ci tot timpul trebuie să fim alături de copii”, a declarat Nicu Fîciu.

Este cel de-al treilea an când  autoritățile din comuna Mătăsari organizează un astfel de spectacol pentru copii din localitate, de 1 Iunie.  

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: