Cabanierii din Rânca vor protest la Bucureşti

Cabanierii din Rânca se simt ignoraţi de autorităţi şi ameninţă cu proteste. Pentru că nu au fost remediate problemele pe care le semnalează ei în staţiunea montană, mai mulţi investitori din zonă sunt dispuşi să-şi strige nemulţumirile chiar în Bucureşti.

Constantin Pănescu, liderul Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a declarat că proprietarii de cabane şi pensiuni din Rânca s-au săturat să nu fie băgaţi în seamă de autorităţi. „Mai avem câteva zile până când vom primi şi noi o invitaţie din parte autorităţilor judeţene, locale, la cele două primării Novaci şi Baia de Fier. Noi avem 200 de milioane investite acolo în cabane, viluţe, pensiuni. Dânşii, în schimb, autorităţile, n-au făcut nimic. Au făcut un iluminat care când funcţionează la capacitate, când nu, au făcut aducţiune de apă care nu e recepţionată de şapte ani sau se închid pentru că aşa vor unii factori de decizie”, a explicat Pănescu.

Protestul este ultima măsură la care se gândesc cabanierii. Nu o exclud şi nici nu vor să protesteze la Târgu Jiu. „Va fi o ultimă soluţie, greva. Dar nu o facem aici. La Prefectură, am tot făcut, am tot înaintat problemele. Vom face în Piaţa Victoriei. Merg firme care au între 100 şi 600 de angajaţi, cei care sunt liberi, cu copii, nepoţi, vecini, se mai găsesc câţiva trecători. Unii aşteaptă o scânteie acolo să fie protest cu miile”, a mai avertizat Constantin Pănescu. (A.A.)

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: