Distracţie fatală pentru un student din Târgu Jiu. „Rusu” a murit după cinci zile de comă!

Durere în rândul comunității studenţeşti din Târgu Jiu, după ce unul dintre cei mai apreciaţi studenți a plecat în lumea celor drepți. Andrei Istratii, în vârstă de 20 de ani, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, a decedat luni seara la spitalul din Craiova, acolo unde a fost internat în stare gravă după ce a fost implicat într-un accident stupid. Polițiștii au întocmit un dosar penal și fac cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă.

Andrei a acceptat, săptămâna trecută, în noaptea de marţi spre miercuri, să facă o plimbare, pe insuliţa de pe Jiu, pe portbagajul unui autoturism BMW, condus de un prieten de-al său. Distracţia a fost de scurtă durată, pentru că tânărul s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt. „A fost un moment de distracţie inconştientă care ne va marca pe toţi. Ieșisem, ca între prieteni, să bem un suc și să ne relaxăm. Nu eram o gașcă de teribiliști și niciodată nu am fost adepții adrenalinei. În seara aia am mers pe Insuliță... La un moment dat, Andrei a vrut să fie plimbat pe portbagajul mașinii unui alt prieten, iar el a acceptat. Au mers pe portbagaj, în linie dreaptă, în jur de 10 metri, după care s-a dezechilibrat și a căzut. A intrat în comă direct, am încercat să îi acord primul ajutor și am așteptat după salvare în jur de 10 minute, poate chiar mai mult. A căzut cu capul direct pe asfalt. După ce l-am urcat în salvare noi am plecat cu mașinile personale la spital și am făcut 4 minute, cu grijă și fără viteză. Oamenii trebuie să știe că nu au fost drifturi și că chiar și o simplă plimbare poate duce aici. Toți tinerii trebuie să știe și să învețe să nu se joace cu viața”, a povestit Teo, cea mai bună prietenă a lui Andrei Istratii, pentru spynews.ro.

Tânărul a fost transportat în stare gravă la spitalul din Târgu Jiu, iar ulterior a fost transferat la Craiova. Timp de cinci zile, Andrei s-a luptat să rămână în viață, însă medicii nu au mai putut să îl salveze.

„Un student de nota 10”

Andrei Istratii sau „Rusu”, așa cum îi spuneau apropiații, era unul dintre cei mai buni studenți ai universității târgujiene. Era în anul II la Facultatea de Științe Juridice, specializarea Drept, la zi, dar și vicepreședinte al Ligii Studenților. „Sunt prea slabe cuvintele pentru a exprima tragedia produsă. Transmitem condoleanțe și sprijinul nostru moral familiei. Este o pierdere pentru universitate și pentru Liga Studenților. Nu am cuvinte. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Conducerea universității a anunțat că va sprijini financiar familia îndurerată. „Un student de nota 10 din toate punctele de vedere. Era și bun la învățătură, dar și foarte implicat în toate activitățile studențești. Îngrozitor... Colegii lui au primit foarte rău vestea”, a spus Cornelia Tomescu Dumitrescu, decanul Facultății de Științe Juridice.

Mesaje înduioşătoare

Zeci de prieteni și apropiați ai tânărului au postat mesaje de condoleanţe pe reţelele de socializare. „Cuvintele sunt neînsemnate pentru a da naștere a ceea ce simt. Ar fi bine, totuși, ca fiecare dintre noi să aibă ceva de învățat din această tragedie și să învețe să prețuiască viața în fiecare clipă, chiar dacă aceasta e doar un drum spre moarte. În rest, sincere condoleanțe familiei. Multă pace și prețuiți viața. Rămas bun, Rusule!. Cu toții o să ne vedem acolo, sus, mai devreme sau mai târziu”, i-a scris un prieten.

Galerie foto





Vizualizări: 14,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: