Emoții pentru șoferul care a ucis doi pietoni pe zebră

A început procesul șoferului din Rovinari care a accidentat mortal doi pietoni chiar pe zebră. Tragedia s-a petrecut în urmă cu cinci luni, la Târgu Jiu, însă procesul abia acum înaintează. În două săptămâni, vor fi citați cei care au văzut cum s-a petrecut nenorocirea. Rămași orfani, cei cinci copii ai victimelor au inițiat o petiție online prin care susțin majorarea pedepselor pentru șoferii care ucid pietoni.

Soții Murgu au fost uciși pe 20 ianuarie, zi care va rămâne neagră în familie. Au fost spulberați de un șofer care a ignorat limita de viteză din zonă, dar și faptul că soții se aflau pe trecerea de pietoni. Amândoi au murit pe patul de spital, la câteva ore distanță unul de celălalt. Cei cinci copii ai lor s-au constituit părți civile în procesul deschis pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Procesul a fost amânat, din nou, iar în două săptămâni vor fi citați martorii. „S-a acordat termen pentru citarea și audierea martorilor propuși de părțile civile. Sperăm să obținem condamnarea inculpatului. Se zvonește că ar regreta fapta, dar, în instanță, urmează să vedem dacă regretă cu adevărat”, a declarat avocatul familiei Murgu, Rareș Matei.

„Avusei oțârică viteză!”

Cei care au văzut momentul impactului au susținut, la acea vreme, că șoferul avea viteză mare, deși, în zonă, limita este de 30 de kilometri/oră. „Oamenii au trecut pe trecere, iar mașina i-a luat pe sus pe amândoi. Eu am ieșit de la magazin și am văzut. Circula cu viteză foarte mare”, a spus un martor după tragedie. „Amândoi, soț și soție, au cumpărat de la magazin niște candele și au fost spulberați de mașină. Am auzit o bubuitură, iar apoi am ieșit afară să vedem ce s-a întâmplat”, ne-a spus un localnic din zonă. Șoferul a recunoscut atunci că avea viteză și nu a mai putut evita impactul. „Erau pe trecere. Veneau de lângă mașină. Nu i-am observat. Au luat-o la fugă atunci când m-au văzut. Aveam oțârică viteză și nu i-am mai putut evita. M-am speriat foarte tare”, a declarat, șoferul, Marius Mărgineanu, imediat după producerea tragediei.

Petiție online

După nenorocire, lui Marius Mărgineanu i-a fost suspendat dreptul de a mai conduce. Între timp, rămași orfani, copiii au inițiat o petiție online care să înăsprească pedepsele aplicate celor care accidentează mortal pietonii. Ei vor ca persoanele care omoară oameni pe drumurile din România să fie condamnați la peste 15 ani de închisoare. Petiția poate fi consultată și semnată pe www.petitieonline.ro.

Galerie foto


Vizualizări: 6,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: