Diţescu: Deocamdată nu mă consider vinovat

Medicul Damian Diţescu a ajuns din nou în atenţia Colegiului Medicilor, dar şi a poliţiştilor. O femeie de 30 de ani a decedat joi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu după ce doctorul Diţescu i-a făcut o întrerupere de sarcină, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat. Directoarea Spitalului Novaci promite măsuri drastice dacă se va dovedi că medicul e vinovat. Necropsia arată că pacienta a murit în urma unei rupturi de aortă, generată se pare de faptul că în timpul chiuretajului i s-a făcut anestezie generală, deşi femeia avea probleme cardiace.

Deşi nu a fost înregistrată nicio plângere, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Aşteaptă acum rezultatele necropsiei. „Noi ne-a autosesizat în acest caz. Deocamdată nu ştim absolut nimic. O să cerem documente medicale de la Spitalul Novaci şi de la Târgu-Jiu şi aşteptăm rezultatele necropsiei pentru a vedea exact dacă medicul are vreo legătură cu decesul femeii”, a declarat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt la Colegiul Medicilor.

Filmul tragediei

Eufimia Dumitrescu, managerul spitalului din Novaci, spune că femeia a părăsit spitalul vie şi că a murit după două ore petrecute în sala de operaţii de la Târgu Jiu. „Tot ce pot să vă spun este că fătul era mort în pacientă iar aparţinătorii ştiau acest lucru. Doctorul Diţescu a luat decizia de a-i face chiuretaj dar pe masa de operaţie femeia a suferit un stop cardiac. A fost trimisă de urgenţă la Târgu Jiu iar acolo după două ore de stat în sala de operaţie a murit. Eu nu pot lua decât măsuri administrative pentru că pe plan profesional estre treaba Colegiului Medicilor”, a declarat Eufimia Dumitrescu, directoarea spitalului din Novaci.

Echipa managerială a spitalului orăşenesc Novaci a demarat deja o anchetă internă din care a rezultat că doctorul a avut la dispoziţie toate medicamentele necesare pentru astfel de intervenţii şi a avut alături întreaga echipă chirurgicală a spitalului. „Eu am verificat dacă pe secţie au fost medicamentele necesare, dotările necesare şi au fost. Într-adevăr, starea pacientei nu a fost una tocmai bună când a plecat de la noi dar medicul şef de la medicală a însoţit-o pe femeie până la Târgu Jiu. Consider că echipa de la Târgu Jiu a venit în sprijinul echipei de la Novaci”, a adăugat Eufimia Dumitrescu.

Cauza decesului

Managerul de la spitalul Novaci spune că femeia de 30 de ani nu a decedat în urma unui rupturi uterine, ci în urma unei rupturi de aortă. „Îmi dau seama că este al doilea caz de acest gen petrecut în spitalul de la Novaci şi de care responsabil se face domnul doctor Diţescu. Ştiu că imaginea spitalului este serios afectată şi în cazul în care se găseşte vinovat voi fi obligată să iau măsuri drastice”, a declarat Eufimia Dumitrescu.

Medicii legişti au efectuat vineri necropsia femeii şi au aflat cauza morţii. Marinela Căldăraru a decedat în urma unui şoc hemoragic. „Cauza decesului este un şoc hemoragic. Se pare că s-a rupt ceva la aortă şi de acolo a pornit totul. Din punct de vedere genital nu au fost probleme”, a declarat Florin Dijmărescu, reprezentant al Medicinii Legale.

NEVINOVAT DEOCAMDATĂ

„Nu sunt vinovat. Am făcut tot ce s-a putut. Chiuretajul s-a efectuat fără probleme. Eu deocamdată nu mă consider vinovat. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva, dar eu am făcut tot ce s-a putut pentru a rezolva situaţia acestei femeie“, a declarat medicul Diţescu la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: