Doar o treime din medici se implică în campania de vaccinare

Medicii de familie din județul Gorj nu se îngrămădesc să participe la campania de vaccinare anti-Covid. Practic, din cele peste 200 de cadre medicale, doar 60 și-au arătat intenția și au răspuns pozitiv la imunizarea populației.

Potrivit autorităților, campania de imunizare în cabinetele medicilor de familie va începe pe 4 mai 2021. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, Daiana Militaru, spune că la cabinetele medicilor de familie imunizarea va avea loc cu vaccinul celor de la Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

”Din cei aproximativ 200 de medici de familie înregistrați la nivelul județului Gorj, doar circa 60 de medici și-au arătat disponibilitatea pentru a se implica în campania de vaccinare anti-Covid. La cabinetele medicilor de familie, vaccinarea se va efectua numai cu serul celor de la Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. Cabinetele trebuie să aibă un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă de triaj, de recepție, de așteptare și cea post-vaccinală”, a spus Daiana Militaru.  

Medicii spun că nu au condițiile necesare în cabinetele pe care le dețin, dar nici banii necesari pentru desfășurarea acestei activități.

”Există niște instrucțiuni. Trebuie să ai cel puțin două camere, în una vaccinezi, în alta trebuie să stea 15 minute după imunizare. Mai trebuie o sală de așteptare în care trebuie să stea 10 persoane și acestea în condiții de distanțare. Deci nu este simplu, trebuie echipamentul medicului, asistentului care vaccinează. Acestea nu există”, a spus medicul Mihai Moisescu.

Medicii de familie sunt remunerați cu 100 de lei pentru fiecare persoană vaccinată.  

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: