Medic: Tot mai mulți tineri vin să se vaccineze

Statistică încurajatoare la nivelul județului Gorj. Tot mai mulți tineri aleg să meargă să se vaccineze. Printre ei, și mulți adolescenți care au fost programați la vaccinare și s-au prezentat în cabinetele medicale împreună cu părinții. Medicii văd îmbucurătoare această situație mai ales că, susțin ei, vaccinarea merge prin puterea exemplului și estimează că numărul celor imunizați în rândul tinerilor va fi în continuă creștere.

La centrul de la Stadionul Municipal, în ultimele două săptămâni, au predominat tinerii. „Am constatat un lucru îmbucurător. Foarte, foarte mulți tineri au venit la vaccinare. Au venit foarte mulți copii de 16 ani, bineînțeles, însoțiți de aparținători, dar foarte mulți tineri au venit. Extrem de mulți. Este un lucru extraordinar pentru că vaccinarea merge foarte mult prin puterea exemplului. Și cred că în rândul tinerilor, acesta o să fie elementul definitoriu. Dacă dintr-un grup de zece se vaccinează trei, atunci cred că și restul o să se vaccineze dacă văd că totul este ok”, a spus medicul Ionuț Pantiș.

Medicul a mai adăugat că vaccinarea merge foarte bine și asta denotă că oamenii au căpătat încredere în vaccin și sunt conștienți că doar serul anti-Covid ne poate ajuta să depășim pandemia și să revenim la normalitate.

La centrul de la stadion, se vaccinează în fiecare zi circa 170 de persoane. „Campania merge foarte bine. Oamenii vin în număr bun. Noi avem două fluxuri de vaccinare. S-a mărit capacitatea la 84 de persoane pe flux. Avem în jur de 170 de persoane pe zi.  Oamenii sunt responsabili. Au conștientizat că singura soluție de a depăși pandemia este vaccinarea. Din păcate, nu este altă soluție. Dacă o să atingem acea imunizare de turmă, 70% din populație vaccinată, o să zicem că a fost doar un vis urât și o să revenim cât de curând la normalitate”, a mai spus medicul care coordonează centrul de vaccinare deschis în incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu.

În acest centru, s-au vaccinat peste șase mii de oameni până în prezent. Dacă e să ne raportăm la nivelul întregului județ, până acum, circa 80 de mii de persoane au fost imunizate de la debutul campaniei de vaccinare. 

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: