„Doina Gorjului” şi-a prelungit şederea în Vietnam

Delegaţia Ansamblului „Doina Gorjului”, invitată la Festivalul Internaţional al Cafelei şi la Festivalul Internaţional al Gongului Khien, în Vietnam, și-a prelungit șederea în statul asiatic. Cei 14 artiști ai ansamblului, dansatori și instrumentiști, însoțiți de Ovidiu Popescu, trebuiau să revină în țară în data de 15 martie, dar vor mai rămâne până în data de 21 martie, la solicitarea Institutului Cultural Român (ICR). Cel puțin asta spune directorul Ansamblului „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, care nu a însoțit delegația. „S-a prelungit termenul cu o săptămână. Grație reprezentațiilor și impresiilor făcute acolo, am fost invitați și la alte festivaluri în Hanoi. ICR le asigură cheltuielile. Oricum, vreau să spun că Doina Gorjului a făcut furori în Vietnam”, a precizat Gheorghe Porumbel. 

De fapt ar fi vorba de o chestiune de conjunctură. La evenimentele de la Hanoi ar fi trebuit să participe un ansamblu din Slatina, care nu s-a mai prezentat în „ţinutul dragonului zburător”. Din acest temei, artiștii de la „Doina Gorjului” au mai beneficiat de o săptămână în plus de răsfăț în țara asiatică. Nu la fel s-a întâmplat și cu cei doi consilieri județeni, Ninel Muja și Gheorghe Nichifor, care au însoţit delegaţia. Ei se vor întoarce acasă la termenul stabilit inițial.

Artiștii au postat pe reţelele de socializare fotografii de la festivalurile la care au participat, dar şi cu locurile fabuloase pe care le-au vizitat.

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: