Doliu la Consiliul Judeţean, la PNL Gorj şi la Primăria Motru

Moartea fostului deputat Severus Militaru a îndoliat scena politică din Gorj. Consilierul judeţean suferea de mai mulţi ani de insuficienţă respiratorie, iar o răceală i-a agravat boala. Un elicopter SMURD l-a preluat duminică pentru a-l duce la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, dar acesta nu a mai putut fi salvat. Consiliul Judeţean, PNL Gorj, dar şi Primăria Motru sunt în doliu. Paginile de socializare sunt pline de mesaje de condoleanţe.

Severus Militaru era consilier judeţean şi a participat la şedinţe până luna trecută. Acum întreaga instituţie este în doliu. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a venit la serviciu miercuri dimineaţă, însă nu a avut puterea de a se reculege pentru a transmite un mesaj de condoleanţe. Între cei doi era o strânsă relaţie de prietenie, încă din perioada în care au fost parlamentari. Şi vicepreşedintele Ninel Muja era foarte afectat din cauza decesului lui Severus Militaru. „Am primit vestea cu foarte mare regret, vreau să transmit condoleanţe familiei. Cu siguranţă, orice problemă va avea familia lui Severus Militaru, în noi va avea întotdeauna sprijin”, a spus Ninel Muja.
Pe pagina sa de socializare, Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, a postat un mesaj emoţionant. „În viaţă, întâi de toate apreciezi omul. Am avut întotdeauna un respect deosebit pentru Severus Militaru. Profesionist, vertical şi ferm. Regret sincer trecerea lui în nefiinţă. Nedrept pot să spun, pentru că mai avea atât de multe de spus şi de făcut pentru comunitate. Transmit sincere condoleanţe familiei indoliate! D-zeu să-l odihnească în linişte şi pace”, a scris Călinoiu.
Şi pentru Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, vestea morţii lui Severus Militaru a venit ca un fulger. „Îl cunosc pe Severică de peste 37 de ani, am copilărit împreună, am lucrat împreună şi aveam multe lucruri în comun. Eu datorez multe acestui om, este unul dintre oamenii care m-a cizelat, care a pus cărămidă cu cărămidă la ceea ce eu reprezint astăzi. Am un gol imens în suflet şi mi-e greu să cred că nu mai este”, a spus Roşca, printre lacrimi.
Îndoliată este şi Organizaţia Judeţeană a PNL Gorj, al cărei membru era Severus Militaru. „Am pierdut un prieten, am pierdut un coleg, am pierdut un om bun! Am fost alături de el şi am sperat ca medicii să acţioneze înaintea bolii. Nu au putut! Va rămâne în sufletul meu pentru totdeauna! Dumnezeu să te odihnească, Sever”, a postat Dan Vâlceanu, pe pagina sa de socializare. „Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni şi colegi. Ne cunoaştem de mai bine de 20 de ani, am lucrat la aceeaşi carieră. Am făcut o echipă extraordinară la alegerile din vară, am reuşit să câştigăm Primăria Motru. Era un om cu o putere de muncă foarte mare, un bun politician, un bun coleg. Este o pierdere foarte grea pentru toată lumea. Transmit condoleanţe familiei şi Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Gigel Jianu, primarul de la Motru.
Mesaje de condoleanţe au fost transmite şi de către Complexul Energetic Oltenia, a cărui conducere a anunţat că va sprijini familia cu un ajutor de înmormântare.
ÎNHUMARE
Ceremonia de înmormântare a lui Severus Militaru va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, la ora 12,00. Trupul neînsufleţit a fost depus, miercuri seară, la Capela Catedralei Ortodoxe din centrul municipiului Motru.

Vizualizări: 1,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: