Dorinţe scrise pe baloanele lansate la Coloana Infinitului: „Vreau un 10 la mate!”

Elevii care au participat miercuri la lansarea a 33 de baloane în parcul de la Coloana Infinitului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, au avut ocazia să își scrie fiecare dorinţa pe câte un balon lăsat apoi să zboare în văzduh. Surprinzător sau nu, cam toţi copiii au scris pe baloane mesaje ce păreau să îi fie adresate mai degrabă lui Moș Nicolae.

„Vreau un 10 la mate” sau „Vreau să trec la chimie” sunt doar două dintre exemplele regăsite pe mesajele respective. „Îmi trebuie un 10 și e greu să îl iei. Asta e dorinţa mea. Acum sper să mi se și îndeplinească”, a spus unul dintre elevii de clasa a IX-a veniţi în parcul Coloanei. „Am scris să fiu realizată pe toate planurile, atât profesional, cât și în cariera mea. Îmi doresc multe și voi munci pentru a realiza aceste dorinţe. Notele nu au o importanţă mare, dar sunt și ele o dorinţă pentru fiecare dintre noi”, a spus o altă elevă.

Întreaga acţiune a fost coordonată de profesorul universitar Ștefan Ghimiși, președinte al Asociaţiei pentru Democraţie, Educaţie și Respect, care a ţinut să marcheze astfel cei 33 de ani scurși de la declararea zilei de 5 decembrie ca zi internaţională a voluntariatului. „Sărbătorim împreună cu copiii și voluntarii din Târgu Jiu Ziua Internaţională a Voluntariatului. Marcăm în acest mod această activitate despre care credem cu toţii că este bună pentru societate. Este un lucru pe care tinerii și nu numai tinerii trebuie să îl facă, pentru că doar împreună putem să ne facem viaţa mai bună. Copiii au fost alături de noi în această zi superbă și și-au scris dorinţele pe baloane, cu speranţa că se vor împlini. Au cerut și note mari, e firesc la vârsta lor să ceară așa ceva, dar au cerut și alte lucruri”, a menţionat organizatorul acţiunii la finalul căruia i-a anunţat pe copii că beneficiază de o excursie gratuită la sfârșitul acestei săptămâni la Alba Iulia.

Vizualizări: 668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: