„Noul Drum al Mătăsii”, la Muzeul Judeţean

O expoziţie aparte va fi vernisată joi, 6 decembrie, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Este vorba de colecţia de fotografii intitulată „Noul Drum al Mătăsii - Cinci ani de relaţii interculturale” şi este organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti.

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc de la ora 14:00, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale şi a altor invitaţi. Expoziţia sărbătoreşte cinci ani de la demararea proiectului „Noul Drum al Mătăsii”, iniţiat de Guvernul Republicii Populare Chineze cu scopul creării unei platforme de cooperare economică, comercială, energetică, culturală şi turistică, ce va lega China de Europa, Africa, Asia şi Oceania.

Cele 62 de fotografii ale expoziţiei surprind schimburile culturale dintre China şi ţările incluse în proiect şi prezintă colaborări în domeniul teatrului, muzicii, dansului, educaţiei etc. Sub motto-ul „Deschidere, incluziune şi învăţare reciprocă pentru un viitor comun”, expoziţia a fost creată de Agenţia de Presă China Nouă (Xinhua). De asemenea, reprezintă o continuare a expoziţiei „Noul Drum al Mătăsii” pe care Muzeul Judeţean Gorj a organizat-o în luna august.

Fotografiile vor putea fi admirate la Muzeul Judeţean până în data de 6 ianuarie 2019. „Această nouă expoziţie continuă colaborarea Muzeului Judeţean Gorj «Alexandru Ştefulescu» cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti, oferind comunităţii locale proiecte culturale atractive şi moderne”, a declarat Alina Tiţa, reprezentantă a Muzeului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: