Dosare penale pentru pescari din Gorj și Mehedinți

Patru pescari români, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal în apele teritoriale sârbe ale Dunării. Aceștia sunt din Gorj și Mehedinți și s-au ales cu dosare penale. Aceștia au susținut că nici nu și-au dat seama că au trecut ilegal frontiera în Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, au depistat patru pescari, cetăţeni români, aflaţi în două bărci, care pescuiau ilegal în apele teritoriale sârbe ale fluviului Dunărea.

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II - I.T.P.F. Timişoara au observat pe direcţia kilometrului fluvial 863, două persoane care pescuiau dintr-o barcă, în apele teritoriale sarbe ale Dunării, folosind unelte înţepătoare sau agăţătoare. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit şi procedat la reţinerea acestora, cei doi pescari fiind conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Câteva ore mai târziu, aceiaşi lucrători au mai reţinut două persoane în acelaşi loc şi în aceeaşi situaţie, care deţineau şi 20 kg de peşte din specia somn. Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi comerciale de profil.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei patru pescari sunt cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu vârste cuprinse între 39 de ani şi 49 de ani. Bărbaţii au declarat că nu ştiau că au trecut ilegal frontiera în Serbia, ei dorind doar să pescuiască.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi braconaj piscicol, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Vizualizări: 3,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: