Dosarul “Mafia cărbunelui”, finalizat cu achitări și pedepse mici

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat marți în dosarul “Mafia cărbunelui”, cel în care mai mulți polițiști au fost acuzați că lăsau să treacă mașini încărcate cu cărbune sustras de la carierele miniere din Gorj, în schimbul unor sume de bani.

Instanța a decis ca, în cazul polițistului Gheorghe Milodin, dosarul să fie trimis spre rejudecare, asta după ce Tribunalul Gorj îl condamnase la 4 ani și jumătate cu executare.

În privința lui Marinel Staicu Nicolae, trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată și alte infracțiuni, Curtea de Apel Craiova a dispus încetarea procesului ca urmare a decesului acestuia.

Polițistul Ștefan Găman a fost condamnat la un an, o lună și zece zile de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Nicolae Milodin, doi ani cu suspendare. Instanța le-a interzis celor doi să mai participe la controale rutiere, semn că pot rămâne în poliție și după condamnare.

Un alt polițist, Manolache Constantin, a primit opt luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Nu mai puţin de 12 agenţi de poliţie din cadrul IPJ Gorj şi cinci „civili” au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General în dosarul ce vizează furturile masive de cărbune din zona Rovinari-Turceni

În acest dosar Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de peste 3,7 milioane lei, cantitatea de cărbune furată pe parcursul câtorva luni fiind de 50.000 de tone. Instanța de apel a decis însă că societatea minieră nu va primi niciun leu. (R.S.)

Vizualizări: 4,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: