Două candidaturi admise pentru funcția de rector UCB

Senatul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, întrunit miercuri, 31 mai, a avizat cele două candidaturi pentru funcția de rector. Este vorba de prof. univ. dr. Teodor Nicoară și prof. univ. dr. ing. Liviu Marius Cîrțînă.

Rector interimar este Sorin Purec, care are începând din 31 mai o echipă de doi prorectori: Liviu Neamțu și Gabriela Dobrotă. Profesorul Cristinel Popescu va ocupa interimar funcția de decan al Facultății de Inginerie și Dezvoltare Durabilă, înlocuindu-l pe Dan Dobrotă, devenit incompatibil prin promovarea soției.

O altă decizie luată de Senatul UCB este constituirea unei comisii pentru revizuirea Cartei Universității, condusă de președintele Senatului, Adrian Gorun. Revizuirea Cartei a fost dispusă și prin ordinul ministrului Educației din 30 mai, prin care a fost instituită măsura monitorizării speciale a UCB pentru o perioadă de 18 luni. Senatul UCB a mai stabilit să transmită Ministerului Educației solicitarea privind înlocuirea Luminiței Popescu din calitatea de membru al Comisiei de Inginerie a CNATDCU. Rectorul interimar Sorin Purec a fost mandatat să facă o situație cu persoanele din exteriorul instituției implicate în derularea proiectelor de cercetare de la nivelul Universității, pe care să o prezinte Senatului UCB.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: