Două decese Covid pe raportarea DSP Gorj

Numărul gorjenilor infectați cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 684. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, „324 persoane sunt vindecate și externate, iar 22 persoane au decedat“.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate încă două decese. Este vorba de un bărbat în vârstă de 58 ani, cu diabet zaharat tip II, obezitate morbidă și boală cronică renală stadiul IV, dar și de un bărbat în vârstă de 64 ani, cu diabet zaharat tip II, obezitate gradul II, AVC sechelar (accident vascular cerebral) și hipertensiune arterială.

„De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj s-au prelevat 6303 teste, din care 143 sunt în așteptare“, a mai precizat DSP Gorj.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 25 noi cazuri de îmbolnăvire, patru dintre noii pacienți testându-se la privat.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile“, este apelul DSP Gorj.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă alte 1.284 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 43.678de persoane infectate. De asemenea 15 persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.165. În ultimele 24 de ore au fost făcute 22.511 de teste, 9.329 fiind la cerere

Vizualizări: 3,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: