Personal medical detașat la Târgu Jiu. Testări și noaptea!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu caută personal medical pentru ca laboratorul de genetică moleculară să funcționeze în trei schimburi. Deja, autoritățile au făcut demersuri să cumpere un extractor care va mări capacitatea de testare și vor putea fi făcute peste 100 de teste pe zi, mai ales că și solicitările au crescut în ultima perioadă.

Pe lângă persoanele suspecte de coronavirus, vin multe solicitări din partea celor care vor să părăsească țara și au nevoie de un test negativ. Așa că probele ajung tot în laboratorul de la Boli Infecțioase și aici se lucrează la foc continuu. Ca să se poată face și mai multe teste, să se lucreze în trei schimburi, reprezentanții spitalului și ai Consiliului Județean Gorj au decis să facă noi achiziții.

„Va fi achiziționat un nou extractor. Este necesar pentru că ritmul de testare este mult mai mare. Intenționăm, împreună cu DSP, să introducem trei schimburi la laboratorul de genetică moleculară astfel încât în timp util să finalizăm toate testele care vin din spitalele din județ la Spitalul Județean din Târgu Jiu, precum și testele la cerere de la cei care solicită ca să plece în vacanță ori vor părăsi teritoriul țării”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Odată ce va fi cumpărat extractorul și va crește capacitatea de testare până la 120 de teste pe zi sau chiar mai mult, atunci va fi nevoie să fie detașat și personal medical de la alte spitale din județ pentru cel puțin o lună. „Sper ca, în regim de urgență, acest aparat să fie achiziționat astfel încât să mărim capacitatea de testare și, în același timp, să găsim medicii, biologii sau chimiștii de la alte spitale din județ, să poată fi detașați la laborator pentru a face cele trei schimburi necesare pentru cel puțin o lună, două luni în funcție de cum evoluează lucrurile”, a mai spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 5,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: