Două şcoli din Gorj au câștigat zeci de mii de euro la OlimpiadeleK

Liceul Tehnologic Baia de Fier și Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” din Târgu Jiu sunt cele două unități școlare din județul Gorj care au câștigat câte 20.000 de euro fiecare în cadrul Olimpiadelor Kaufland. Directorii celor două unități școlare spun că au fost sute de activități pe care elevii și preșcolarii au trebuit să le desfășoare însă premiul este unul pe măsură. Fiecare director în parte și-a stabilit deja un plan de achiziții cu cei 20.000 de euro veniți din partea unuia dintre cele mai mari hipermarketuri.

Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” a spus că și în iarnă au mai câștigat 2.000 de euro tot la o competiție în cadrul Kaufland. De această dată suma este mult mai mare însă și necesitățile sunt pe măsură. ”Nu ne putem permite să aruncăm banii pe geam. Avem nevoie urgent de niște cuptoare electrice pentru prepararea unor meniuri ale copiilor, pentru că noi nu avem voie să prăjim și toată mâncarea este gătită la cuptor, iar în momentul de față plitele noastre sunt arse, distruse. Sănătatea copiilor este o prioritate pentru noi. Mai avem nevoie de două mașini de spălat, la capacitate mare, la 360 de copii sunt 360 de lenjerii, sunt prosoape, sunt fețe de mese, deci două mașini normale nu fac față. Pentru copii vom achiziționa jucării de calitate, din magazine autorizate, banii vor fi foarte bine monitorizați de către cei care ni i-au dat”, a spus Ileana Lastovieski.

Activități inovative
Liceul Tehnologic Baia de Fier a câștigat și el tot 20.000 de euro. Elevii și profesorii au fost angrenați în peste o sută de activități legate de protecția mediului, estetică urbană sau muzică. ”Noi am luat startul puțin mai târziu, dar am muncit foarte mult și am reușit să desfășurăm toate activitățile și am primit punctaj aproape de cel maxim. Banii se dau în două tranșe, mai întâi trebuie să alcătuim bugetul, nu primim banii și facem ce vrem cu ei. Un exemplu a fost acela să realizăm grupe a câte 30 de copiii care trebuiau să realizeze ceva inovativ. Noi am făcut jardiniere, covorașe pentru intrare din pănuși de porumb, tot felul de experimente la fizică dar trebuiau să fie deosebit. Am avut și activități respinse, le-am refăcut, a fost de muncă”, a spus Dana Turbăceanu, profesor în cadrul Liceului Tehnologic Baia de Fier. Potrivit profesorilor, de acești bani vor fi achiziționate table interactive, materiale moderne, dar și soft-uri educaționale.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: