Transalpina, plina de turiști. Se circulă bară la bară

Minivacanța de Sfânta Maria a scos romanii din casă. Majoritatea au preferat muntele, așa că în acest week-end pe Transalpina s-a circular bară la bară.

Turiști din toată țara, dar și din străinătate au ajuns pe cea mai înaltă șosea din România fie doar să o tranziteze și să se bucure de peisajele spectaculoase oferite de zona, fie au venit cu rulote sau corturi să petreacă timpul liber în munte.

"Am venit cu rulota pentru ca zona este una excepțională. De când s-a deschis Trasalpina venim anual vara aici. Cum sa nu ne bucurăm de aerul curat, de peisaje, de turmele de oi dar și de măgărușii prietenoși. În plus de asta nu avem semnal pe telefon și suntem deconectați de tot. Ne relaxam și ne încărcăm bateriile. Este sănătate curată. În București nu avem parte de așa ceva".

Zonele cele mai aglomerate au fost Stâna Ștefanu acolo unde băcița Mărioara a făcut cu greu față numărului mare de turiști veniți să-i deguste preparatele."Am văzut la televizor stână Ștefanu și dacă am ajuns în zonă era păcat sa nu servim un tocan de oaie și un bulz. Mâncarea și servirea extraordinare deși e foarte aglomerat. Speram să fie mai lejer sa ne bucurăm în liniște de o zi la stână. Nu ne-am gândit ca în aceasta mini vacanța romanii vor lua cu asalt Trasalpina. Credeam ca vor merge la mare", a spus un turist din Buzău.

Și în Pasul Urdele a fost agitație mare. "Nu putem să plecam de aici cu mana goală. Brânza de oaie, brânză de burduf, mezelurile vânătorești și șunca sunt un deliciu. Am dezgustat înainte și am luat din toate câte ceva. Și bureți la borcan sau dulceața de nuci verzi, zacusca și siropurile ne-au făcut cu ochiul. Am luat și un covoraș din lână de oaie care sigur își va gasi un loc în casă".

Nici în Rânca nu a fost liniște. Cu greu s-a putut găsi un loc de cazare sau liber la restaurante. A fost forfotă mare și la parcurile de aventură.

Galerie foto




Vizualizări: 2,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: