Două sute de familii rămân izolate la prima viitură

Două sute de familii din satul Pârâul din Vale al comunei Godinești riscă să rămână izolate la prima viitură. S-a ajuns în situația aceasta după ce alunecarea de teren de pe drumul comunal 121 s-a accentuat în această primăvară. Primăria a cerut ajutor de la guvern, dar până acum a primit doar promisiuni.

Alunecarea de teren care a afectat drumul comunal 121 în satul Pârăul din Vale s-a produs în urmă cu câțiva ani. Pentru că nu s-a intervenit la timp din lipsă de bani, acest fenomen s-a accentuat în această primăvară. S-a ajuns ca, în prezent, acest drum să fie surpat pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri, iar la prima viitură sau ploaie de lungă durată să se rupă. Dacă s-ar ajunge în această situație, consecințele ar fi grave. „Este o problemă deosebită aici. La prima viitură sau la o ploaie de lungă durată, drumul se va rupe. Satul Pârâul din Vale o să rămână în mod sigur izolat. Aici avem aproximativ 200 de familii. Nu este singura consecință aceasta, dar va fi afectată coloana de apă și de gaze din comuna Godinești. Este o problemă gravă. Alunecarea este de câțiva ani, dar acum s-a accentuat”, a declarat primarul Gheorghe Corbeanu, primar comuna Godineşti.

În loc de bani, au ajuns promisiuni

Deși alunecarea de teren este de câțiva ani, aici nu au fost alocați bani pentru a se remedia drumul și s-a ajuns în situația de față. Deși situația este una alarmantă la Godinești, nu s-au alocat fonduri pentru reparația drumului și stoparea alunecării. Primarul Gheorghe Corbeanu a primit în schimb promisiuni din partea autorităților județene. „Noi avem documentația depusă la Guvern pentru a primi fonduri, dar până acum nu am primit nimic. Am primit promisiuni că se va rezolva problema. Avem nevoie de aproximativ 4 miliarde de lei vechi ca să facem această lucrare, iar din bugetul local este peste puterea noastră. Să sperăm că o să primi banii înainte de a începe vremea rea, că dacă nu, va fi dezastru”, a spus Corbeanu.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: