S-a dat startul colectării fructelor de pădure

Direcţia Silvică a dat startul programului de colectare a fructelor de pădure. Începând de miercuri, prin intermediul pădurarilor, se achiziţionează mure la preţul de 1,2 lei/kilogramul. Până în momentul de faţă, la centrul de colectare al Direcţiei au ajuns aproximativ 600 de kilograme de fructe ce au fost sortate şi depozitate la temperaturi de minus 18 grade Celsius.

Direcţia Silvică Gorj a început, de câteva zile, să colecteze mure. Fructele sunt achiziţionate de pădurari de la localnici cu 1,2 lei pe kilogram şi sunt apoi duse la centrul de colectare al Direcţiei Silvice. După cum se prezintă culturile, anul acesta pare a fi unul destul de bun. „Începând de miercuri am început să colectăm mure, urmând la sfârşitul lunii august să achiziţionăm şi măceşe. Până în momentul de faţă, timpul a fost favorabil şi există fructificaţie la cele două sortimente de fructe de pădure. Ne-am propus să strângem aproximativ 40 de tone de mure şi tot 40 de tone de măceşe. La colectare dăm 1,2 lei pe kilogramul de mure, urmând ca în luna august să se stabilească preţul şi pentru măceşe”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Fructele sunt depozitate în lăzi în camere frigorifice la temperaturi de minus 18 grade Celsius. Când se strânge o anumită cantitate de mure, acestea sunt puse în butoaie speciale şi trimise în firmelor din ţară cu care Direcţia Silvică a încheiat contracte . „Noi le sortăm şi apoi le punem în lădiţă şi le ţinem la temperaturi de minus 18 grade ca să nu fie probleme. Când avem strânsă o anumită cantitate le trimitem firmelor cu care am încheiat contracte. În doar două zile am strâns aproximativ 600 de kilograme de mure”, a mai precizat Ovidiu Cârstoc. 

NERENTABILE

Dacă în anii trecuţi Direcţia Silvică Gorj colecta şi afine, anul acesta s-a renunţat la această activitate din cauza preţului mic oferit de firmele colectoare din ţară. „La afine nu este un preţ bun deocamdată şi nu avem un contract ferm. Din cauza preţului mic nu am colectat afine, aşa cum am procedat anii trecuţi”, a menţionat Ovidiu Cârstoc.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: