Dragoste cu cântec la Târgu Jiu

Sărbătoarea românească a dragostei este marcată în Gorj până la finele săptămânii. Spectacole ale Ansamblului „Maria Lătăreţu”, concert de cameră „Lyra Gorjului”, festival folcloric, toate vor fi cuprinse în programul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, pentru a sărbători Dragobetele.

Acţiunile dedicate iubirii au demarat marţi, la Turceni, cu un spectacol al Ansamblului „Maria Lătăreţu” şi vor lua sfârşit în ziua de vineri. În mijlocul sărbătorii dragostei, adică de Dragobete, gorjenii se vor putea bucura de un spectacol în aer liber al aceluiaşi ansamblu, la amfiteatrul din centrul Târgu-Jiului. Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a invitat gorjenii să „iubească româneşte” în ziua de Dragobete, participând la spectacolul de muzică populară, de la ora 17.00, în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu. „Românii sărbătoresc iubirea, dragostea, sărbătoarea noastră românească ce prinde teren de la un an la altul”, a spus Iani Gârbaciu.

Tot pentru a marca iubirea, Lyra Gorjului va susţine un concert simfonic, joi seară. Preţul unui bilet este de 15 lei.

Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu va finaliza acţiunile dedicate Dragobetelui vineri, în cadrul Festivalului „Velsicu Boldea”, de la Reşiţa.

Vizualizări: 7,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: