Drept la replică solicitat de Spitalul Municipal Motru

Referitor la articolul cu titlul "Afirmații grave la Motru. S-a dorit sa fie trecut bolnav de
Covid, deși a murit de infarct" publicat de ziarul Pandurul, vineri, 22 mai, facem precizarea că declarațiile liderului de sindicat citat de publicația dumneavoastră nu privesc pacienți sau
personal al Spitalului Municipal Motru și sunt menite să zădărnicească eforturile făcute de
medici, de autoritățile locale și centrale și de ceilalți cetățeni responsabili în combaterea
pandemiei cu SARS-CoV-2.

Mai mult decât atât, împrăștierea, cu bună știință, a unor informații false induce o stare de panică în rândul cetățenilor și poate determina oamenii să minimizeze gravitatea infectării și să renunțe la respectarea măsurilor sanitare de autoprotecție și de limitare a epidemiei.

Facem precizarea că din data de 17 aprilie până în prezent, in Spitalul Municipal Motru, au fost internate 108 persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-Cov - 2. Dintre acestea, 51 au fost confirmate pozitiv. În această perioadă, 1 persoana a decedat in Spitalul Municipal Motru aceasta fiind confirmata pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2 prin testare rRT-PCR efectuata la Institutul Matei Balș București.

In perioada la care facem referire 2 persoane din municipiul Motru au decedat la Spitalul Județean Targu-Jiu fiind diagnosticate pozitiv la testarea SARS-CoV2 . Alte 20 de decese la persoane din oraș au survenit ca urmare a altor afecțiuni medicale. Acestea nu au fost infectate cu noul coronavirus si nici nu au fost internate la Spitalul Municipal Motru.

Posibilitatea ca personalul medical să sugereze aparținătorilor ca persoanele decedate să fie înregistrate ca fiind infectate cu noul coronavirus este imposibilă, ilogică și fără niciun suport real. Un pacient nu poate fi „trecut bolnav de covid” de către personalul medical ca opțiune personala ci doar in baza unui test de laborator pozitiv.

Declarațiile liderului de sindicat , fără precizări clare, denigrează personalul medical din Spitalul Municipal Motru care a făcut, alături de autoritățile locale, eforturi deosebite pentru limitarea răspândirii pandemiei. Mai mult decât atât, aceste afirmații afectează conduita populației, putând determina o minimizare a gravității efectelor îmbolnăvirii și instituirea unei false stări de nesiguranță în rândul cetățenilor.

Până în acest moment, cetățenii din municipiul Motru au dat dovadă de responsabilitate, au respectat măsurile de protecție dispuse de autorități șiastfel efectele pandemiei au fost limitate.

Recomandăm oamenilor ca și de acum înainte, până la încheierea stării de alertă, să respecte aceste măsuri, astfel încât să trecem cu bine peste această epidemie care afectează întreaga lume.

Spitalul Municipal Motru

Vizualizări: 3,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: