Termometre și pentru microbuzele școlare

Primarii din Gorj se conformează și caută să cumpere termometre ca să le fie măsurată temperatura celor care intră în instituțiile publice. Primarul din Dănești vrea să cumpere termometre și pentru microbuzul școlar, astfel încât să le fie luată temperatura și copiilor odată ce se vor relua cursurile.

Primarul comunei gorjene Dănești a explicat că a publicat deja anunțul pe site-ul de licitații și așteaptă să semneze contractul cu o firmă care să livreze termometrele de care are nevoie instituția.

Toți localnicii care ajung acolo trebuie să fie triați epidemiologic, să le fie luată temperatura.  “Am trecut pe SEAP. Nu am luat termometrele până acum. Deocamdată nu avem de unde să le achiziționăm. Sper să le avem într-o săptămână pentru că sunt obligatorii atunci când vine cineva și intră în instituție, trebuie să-i luăm temperatura. Vom avea ce este necesar în viitorul apropiat. În rest, mănuși, măști avem. Oamenii așteaptă dacă au probleme la primărie, stau la distanță unul de altul și le rezolvăm problemele.  Toți angajații au măști acum. Am cerut să aibă masca pusă în primărie, să nu fie nimeni fără mască”, a explicat primarul Emilian Rusu.

Primarul se gândește să cumpere termometre și pentru microbuzele școlare astfel încât șoferii să le ia temperatura copiilor odată ce vor fi reluate cursurile. Cei care vor avea febră, vor fi lăsați acasă. „Și la magazine, noi am comandat șipentru școală, și pentru microbuzele școlare ca să aibă șoferii atunci când se urcă copiii în microbuz, să le ia temperatura la fiecare în parte. Dacă are temperatură, nu are rost să-i ducă la școală”, a mai spus primarul din Dănești, la Radio Infinit.

Vizualizări: 665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: