Managerul Vienescu, vindecat de Covid și externat din spital

După aproape trei săptămâni petrecute în spital, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, s-a vindecat de Covid 19. Acesta a fost externat, joi, și a ajuns acasă. Va rămâne o perioadă însă în concediu medical. Din postura de pacient, directorul unității medicale a depistat în spital și lucruri care ar trebui să fie îmbunătățite, dar, în principal, nu s-a plâns de condițiile de cazare, mâncare ori tratament.

Dumitru Vienescu a mărturisit, la Tele3, că a așteptat 19 zile ca să primească această veste, că este vindecat și poate să fie externat. Deși nu a avut simptome, a primit tratament și i-au fost făcute până acum opt teste pentru Covid 19. Cum ultimele două au fost negative, acesta a fost externat și s-a întors acasă. „Mă simt excelent pentru că am ajuns acasă. Sunt alături de familie și mă bucur că am ajuns alături de familie după o perioadă atât de lungă petrecută în spital. În data de 3 mai am fost internat. Sunt 19 zile de când am fost în spital. A fost o formă ușoară, asimptomatic. S-a negativizat foarte greu. Au fost făcute multe teste și, din fericire, ultimele două au fost negative și astăzi (n.r. joi) am ajuns acasă, la familie”, a declarat Vienescu.

Directorul spitalului a fost depistat cu coronavirus la începutul acestei luni, când a și fost internat în Secția de Boli Infecțioase. „Din 3 mai, din prima zi până azi (n.r. joi), a fost al optulea test pe care l-am făcut. Și psihic sunt bine. Perioada din spital nu a fost rea pentru că sunt condiții bune în spital, ci datorită psihicului de acolo. Am stat într-un salon din care nu am avut voie să ies. A fost foarte greu în aceste condiții. Am vorbit foarte mult cu familia în această perioadă și cu prietenii”, a mai declarat acesta.

Nu se va întoarce la muncă. Vienescu a cerut să intre o perioadă în concediu medical. „De vineri, voi intra în concediu medical. O să văd care este perioada. După această perioadă, voi reveni la serviciu. Nu mai trebuie izolare. O să beneficiez de concediu medical, dar nu știu exact perioada. Este o perioadă destul de utilă pentru mine pentru că am văzut lucrurile în alt fel. Sunt lucruri de îmbunătățit, sunt lucruri care merg și bine. Am urmărit și condițiile, inclusiv masa care se servește și am mâncat doar de la bucătăria spitalului. Nu am văzut acele goange despre care se spunea la televizor. Eram în salonul alăturat cu cel de ATI covid. Am beneficiat de tratament”, a mai spus Dumitru Vienescu, la Tele3.

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: