Droguri şi bani confiscaţi de la traficanţi din Târgu Jiu

Verdict al magistraţilor gorjeni în dosarul în care nu mai puțin de 14 membri ai unei grupări de trafic de droguri au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Gorj pe motiv că, începând din toamna anului trecut, au format o rețea care aproviziona tinerii din Târgu Jiu în special cu canabis.

O parte dintre inculpați au primit pedepse cu executare, iar de la unii dintre ei instanța a dispus inclusiv confiscarea unor sume de bani sau a unor cantități de droguri descoperite de anchetatori în timpul perchezițiilor făcute la sfârșitul anului trecut.

Cap de afiș în dosar a fost Nicu Măroiu Junior, fiul unui afacerist din oraș, pentru el instanța dispunând o pedeapsă de 3 ani și jumătate, cu executare, din care se scade perioada arestului preventiv, de circa 3 luni. Alți inculpați din dosar au primit și pedepse mai mari, cum ar fi Romică Ioan Mutu – 4 ani și 6 luni sau Mihail Vasile Turtoi, zis „Cizmaru”, condamnat acum la 4 ani și 8 luni. Ceilalți inculpați, Robert Gabriel Muja, Lucian Florin Păuna, Andrei Valentin Vulpășin, Alexandru Czeller, Costel Văduva, Eduard Mario Gherghe, Radu Constantin Părăianu, Nicolae Robert Roncea și Alin Andrei Udrea au primit pedepse de până în 3 ani și 4 luni, executarea fiind înlocuită cu diverse termene de încercare, în care inculpații trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

Canabisul găsit la percheziţii, confiscat

În privința confiscărilor, instanța a dispus confiscarea de la inculpați a câtorva zeci de grame de canabis descoperite de anchetatori în timpul perchezițiilor. Unii dintre cei condamnați, fie și cu suspendare, vor rămâne fără diverse sume de bani după ce judecătorii au dispus, de asemenea, confiscarea lor pe motiv că provin din traficul de droguri. „Dispune confiscarea următoarelor sume de bani dobândite de inculpați prin săvârșirea faptelor: - suma de 3000 lei, de la inculpatul Văduva Costel, pe care acesta a dobândit-o prin vânzarea de către inculpatul Vulpășin Andrei Valentin și martorul Bondoc Robert Iancu a diferitelor cantități de cannabis către consumatori. - suma de 150 lei, de la inculpatul Muja Robert Gabriel, pe care acesta a dobândit-o prin vânzarea către colaboratorul investigatorului sub acoperire a unui număr de 9 pliculețe din staniol, ce conțineau substanțe psihoactive noi. -suma de 1500 lei, de la inculpatul Udrea Alin-Andrei, pe care acesta a dobândit-o prin vânzarea de produse psihoactive noi către martorul Lazăr Marius-Octavian; -suma de 1000 lei, de la inculpatul Părăianu Radu-Constantin a dobândit-o prin vânzarea drogurilor de risc către martorul Crișan Ioan-Alexandru; -suma de 200 lei, de la inculpatul Vulpășin Andrei-Valentin, pe care a dobândit-o prin vânzarea de produse psihoactive noi către martorul Șelaru Denis Gabriel . -suma de 200 lei, de la inculpatul Czeller Alexandru, pe care a dobândit-o prin vânzarea de produse psihoactive noi către martorul Cremeneanu Alexandru-Mădălin. -suma de 4500 euro, de la inculpatul Barna Andrei Mircea, pe care a dobândit-o prin vânzarea de droguri de risc către inculpatul Mutu Ioan Romică și o persoană apelată ”Costi”, cel mai probabil Gherghe Constantin-Emanuel”, au consemnat judecătorii în sentința care nu este definitivă.

Vizualizări: 8,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: