Primarul din Motru, cercetat penal. Dosarul, deschis la IPJ Gorj

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Dosarul penal are legătură cu activitatea desfășurată de edilul motrean. ”Nu am cunoştinţă de așa ceva. Nu m-a contactat nimeni. Ar fi trebuit să mă caute”, a reacţionat Gigel Jianu.

Este vorba de un dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj. Cercetarea este confirmată într-o adresă oficială care a ajuns la redacția Radio Infinit, semnată de comisarul șef Decebal Drăghiea. Primarul Gigel Jianu spune că nu știe despre această anchetă. ”Nu știu nimic. Nu am fost chemat la IPJ. Cu activitatea mea, în general? Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Nu m-a contactat nimeni. Ar fi trebuit să mă caute, să ceară documente sau să mă pună să dau vreo declaraţie, ceva. Nu există așa ceva. Când ești într-o poziţie publică, mai ales dacă ai și competitori sau deranjezi pe careva, te poţi trezi cu din astea”, a spus Gigel Jianu.

În schimb, viceprimarul Cosmin Morega crede că ancheta vizează lucrările care au fost efectuate la groapa de gunoi. ”Știu, am act despre așa ceva. Știu că s-ar fi deschis un dosar penal pe numele primarului Gigel Jianu. Cred că este cel în legătură cu groapa de gunoi. Și, în aceste condiții, se pare că cele relatate în presă s-au și adeverit, o parte din ele. Rămâne de văzut ce vor stabili organele de cercetare și cum vor continua cercetările”, a comentat Cosmin Morega.

Administraţia locală din Motru a cheltuit 800.000 lei pentru lucrările de închidere a gropii de gunoi, acestea fiind executate de o firmă din Bălești. Morega a declarat în mai multe rânduri că lucrările nu au fost făcute conform cu caietul de sarcini. De altfel, groapa de gunoi a fost afectată de o alunecare de teren la puțin timp după ce s-a efectuat recepţia lucrărilor. Şi în această perioadă se fac lucrări la groapa de gunoi, despre care primarul Gigel Jianu a spus că sunt doar mici reparaţii impuse de comisarii de mediu în urma alunecării care s-a produs la începutul lunii aprilie.

Vizualizări: 3,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: