Hoț de cărbune recidivist, băgat după gratii

Un tânăr din Fărcășești cu două condamnări la activ pentru furturi de cărbune a ajuns joi în Penitenciarul Târgu Jiu, după ce a fost condamnat definitiv în cursul zilei de Curtea de Apel Craiova la o sentință privativă de libertate.

Constantin Cărăgui a făcut parte și din primul lot de inculpați condamnați în dosarul „Mafia Cărbunelui”, condamnarea primită atunci fiind de doi ani cu suspendare. În dosarul de acum bărbatul a fost trimis în judecată împreună cu alți patru amici de-ai săi, unul dintre aceștia decedând pe parcursul procesului. Toți erau acuzați de tâlhărie după ce ar fi intrat peste niște paznici ai Complexului Energetic Oltenia ca să fure cărbune. La proces inculpații s-au declarat nevinovați, susținând că la vederea paznicilor s-au speriat și au fugit, dovadă fiind că nici măcar CEO nu a reclamat dispariția vreunei cantități de cărbune.

Instanța a dispus însă condamnarea lui Cărăgui la 2 ani cu suspendare, dar pedeapsa a fost contopită cu cea anterioară și, astfel, inculpatul s-a ales în cele din urmă cu 4 ani de închisoare cu executare. Amicii săi au primit diverse condamnări, cu suspendare, Cărăgui și încă un inculpat contestând verdictul de la Târgu Jiu în speranța că la Curtea de Apel Craiova li se va face „dreptate”.

Magistrații au respins însă apelurile declarate de cei doi și, ca urmare, verdictul dat anul trecut la Judecătoria Târgu Jiu a rămas definitiv. Ca urmare, pe numele lui Cărăgui a fost emis mandat de arestare, care a și fost pus în aplicare de polițiști, inculpatul fiind dus în spatele gratiilor pentru a executa pedeapsa la care a fost condamnat prin sentinţă definitivă.

Vizualizări: 1,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: