Drum forestier din Gorj reabilitat  cu aproape zece milioane de lei

Peste 9,5 milioane de lei vrea să investească Direcția Silvică Gorj în reabilitarea drumului forestier Valea Sadului. Drumul, care are aproximativ 20 de kilometri, este pe raza localităților Bumbești-Jiu și Mușetești și are nevoie de lucrări serioase de consolidare.

 “Drumul forestier Valea Sadului se desfășoară pe teren forestier proprietate de stat administrată de Direcția silvică Gorj și are o lungime de19 kilometri, in zona administrativa a comunelor Musetesti si Bumbesti Jiu. Toată lungimea drumului este afectată de deteriorări și necesită a fi reabilitată și modernizată.

Principalele lucrări necesare sunt: lucrări pregătitoare, amenajări pentru protecția mediului, terasamente de pământ și de stâncă, lucrări de apărare și consolidare (ziduri de sprijin și din beton, gabioane, drenuri transversale), Impietruire simplă din piatră spartă, lucrări accesorii (stâlpi de dirijare din lemn, borne hectometrice simple, table indicatoare mici montate pe stâlpi prefabricaţi din beton arma, indicatoare de circulaţie) și lucrări de artă (podețe tubulare, podețe dalate, poduri, parapeţi metalici pt. poduri si podete). Drumul forestier accesibilizează o suprafață de 8.108,52 ha cu un volum pe picior de 828.000 mc din care cota anuală 16.000 mc”, anunță Direcția Silvică Gorj.

Vizualizări: 4,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: