Drumul spre Cerna Sat ar putea fi mai scurt cu 100 de kilometri

Veşti bune pentru localnicii din Cerna Sat, dar şi pentru turiştii care vin să viziteze Cheile Corcoaiei. Dacă în prezent sunt nevoiţi să ocolească 100 de kilometri pentru ajunge aici, există şi o variantă mai scurtă. Este vorba de un drum forestier pentru care autorităţile locale din Padeş au început demersurile pentru a-l prelua de la Romsilva.

Drumul forestier traversează efectiv muntele şi duce chiar în Cerna Sat. În acest moment este accesibil numai pentru maşinile de teren. "Vreau să vă spun că pentru noi ar fi o mare realizare dacă am reuşi să scurtăm distanţa până la Cerna Sat. În prezent, ca să ajungi la Cerna Sat parcurgi peste 100 de kilometri prin trei judeţe. E păcat, în condiţiile în care avem acest drum forestier care are o lungime de 30 de kilometri. Vă daţi seama cât timp şi combustibil vor scuti atât localnicii din Cerna Sat, dar şi cei care vin să vizite", a precizat primarul Serafim Antonie.

Autorităţile locale din Padeş au început demersurile pentru a prelua drumul de la Romsilva. "Noi am început să facem documentaţia pentru a trece acest drum în patrimoniul primăriei Padeş, ca să-l putem reabilita. Acum este întreţinut de cei de la Ocoalele Silvice şi trebuie să-l cadastreze ca să poată să ni-l predea nouă prin Romsilva. E mai dificil, că e în administrarea ocoalelor Gorj şi Mehedinţi", a mai spus primarul din Padeş.

Vizualizări: 6,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: