Comună fără investitori, fără șomeri, fără asistați social

O localitate din Gorj se poate mândri că are asistaţi social de-i numeri de degete, şomeri mai deloc, dar nu se poate lăuda nici cu investitori. Vorbim de comuna Teleşti, acolo unde este doar un investitor care cu greu găseşte forţă de muncă. Primarul are şi explicaţia. Oamenii au plecat la muncă peste hotare.

Autorităţile locale din comuna Teleşti nu se stresează prea mult să atragă investitori în localitate. Şi dacă ar face acest lucru, în mod sigur dezvoltatorul nu ar găsi aici forţă de muncă. "Vreau să vă spun că în localitate avem o singură firmă care face brichete. Are doar patru angajaţi pe care cu greu i-a găsit. Am înţeles că vrea să se extindă şi va mai face ceva angajări. A mai venit anul trecut o firmă care voia să investească în agricultură, a luat probe de sol, dar nu a mai dat niciun semn. Probabil pământul de aici din Teleşti nu este productiv", a precizat Ion Mischie, primarul din Teleşti.

Primarul din Teleşti susţine că şi în aceste condiţii numărul asistaţilor social este foarte mic.

Are şi o explicaţie pentru acesată situaţie. "Noi aici în zonă nu prea avem probleme cu lipsa locurilor de muncă. Avem foarte puţine persoane care primesc ajutor social. S-a ajuns în această situaţie pentru că tineretul în special şi cei care ar putea munci au plecat în străinătate”, a explicat Mischie.

Vizualizări: 3,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: