Drumul Târgu Jiu – Rm. Vâlcea, coșmarul șoferilor toată vara

Zeci de șoferi se plâng că le-au fost fisurate parbrizele de la mașini în ultimele zile, pe un tronson din DN 67, respectiv Drăgoieni – Scoarța. Drumarii au aruncat criblură pe asfalt, un tratament menit să crească durata de viață a șoselei. Șoferii sunt siguri că tratamentul nu a fost aplicat corect, fie este prea mult pietriș, fie prea puțin liant, asta pentru că pietricele sar chiar și dacă respecți limita de 40 km/h. Mai mult, camionagiii merg cu viteză și aruncă în urma lor pietricele, afectând celelalte mașini din trafic.

Șoferii vor avea probleme pe DN 67 toată vara, pentru că tratamentul bituminos va fi făcut pe toată lungimea drumului, de la Târgu Jiu până la granița cu județul Vîlcea. Pe porțiunile unde a fost aruncată criblura, limita maximă de viteză a fost redusă la 40 km/h. „Se va lucra de la ieșirea din Târgu Jiu, limita cu DN 67, până la limita de județ cu Vâlcea, până la Milostea”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant secția Drumuri Naționale Gorj.

Tudor a spus și de ce este necesară această lucrare: „Este un tratament obligatoriu, necesar pentru a lungi perioada de viață a unui drum. Acest tratament închide toate fisurile care apar pe perioada iernii, astfel încât în primăvară nu apar acele gropi. Datorită acestui tratament, în primăvară nu vom avea gropi”.

Tudor a făcut apel la șoferi să respecte viteza de cel mult 40km/h și distanța minimă de 40 de metri între autovehicule, dar și să evite depășirile pe porțiunile de drum cu criblură.

„Să ne strângem și să-i dăm în judecată”

Șoferii care au circulat pe porțiunea dintre Drăgoieni și Scoarța, unde a fost împrăștiată criblura, sunt furioși și spun că lucrarea nu este bine făcută. Aceștia spun că este prea puțin liant, astfel că pietricelele sar chiar și la viteze foarte mici. Mai mult, camionagiii merg cu viteză și aruncă pietricele în parbrizele și pe caroseria turismelor. „E jale. Am fost astăzi pe acest drum, mașinile sunt făcute praf. Cine răspunde pentru parbrizele sparte? Mai bine lăsau drumul cum era. Eu fac naveta zilnic și vă spun că drumul nu avea nimic”, a spus un șofer. „Am schimbat două parbrize. Acum trebuie și proiectoarele. Pe Craiova - Melineşti au turnat la fel”, a scris un șofer pe Facebook. Și opiniile negative continuă: „E bătaie de joc acest drum, chiar la o viteză de 40 km/h sar pietricele în parbriz. Eu i-aș aresta pe cei care au dispus o asemenea lucrare”; „Să ne strângem și să dăm în judecată pe cine a făcut acest drum”; „Bătaie de joc. Doar eu am auzit zeci de cazuri de geamuri sparte la mașini și ăsta e doar începutul. Nu văd rostul acestui covor de pietre, drumul se prezenta într-o stare foarte bună“.

Șoferii furioși vor să protesteze

Unii șoferi spun care le sunt pagubele de până acum și sunt îngroziți de ideea că așa va fi până la toamnă, desigur pe alte porțiuni din același drum. „De două ori am trecut pe la Pişteşti. În total 7 puncte și o crăpătură. Am și filmare cum un idiot m-a depășit cu peste 70 km/h. Eu aveam 45”, scrie un șofer pe Facebook. „Parbrizul meu era perfect înainte, are senzori, pe original costa 1.200 RON, de ce să îl am spart din cauza unor tâmpiți care nu știu să lucreze în așa fel încât să nu creeze pagube la sute de șoferi. Trebuie să îi dăm în judecată. Pot închide o bandă, lucrezi izolat, îți iei măsuri de siguranță, nu îți bați joc de mii de șoferi pe zi”, spune un altul.

„Și eu am spart parbrizul, e ireal ce se întâmplă”, spune o șoferiță. „Aseară am pățit-o și eu... Un camionagiu deștept nici nu s-a sinchisit de blițurile mele disperate, văzând ce aruncă după el. M-am ales cu parbrizul spart și trei puncte pe capotă”, susține alt conducător auto.

Unii șoferi spun că ar trebui blocat drumul, pentru a atrage atenția autorităților.

REACȚIE

Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Gorj, crede că șoferii sunt de vină pentru ce se întâmplă. „Atât de bine respectă șoferii noștri limita de viteză, te crucești. Când au văzut 40, parcă în dușmănie merg cu 100. Își sparg parbrizele, îşi dau în bot, asta este, dacă nu înțeleg”.

Vizualizări: 9,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: