Caii prinși pe străzile din Târgu Jiu, transportați în condiții inumane (VIDEO)

Primăria Târgu Jiu a luat o decizie bună, aceea de a strânge caii lăsați liberi pe străzi și care pun în pericol traficul rutier. Iubitorii de animale sesizează însă faptul că societatea primăriei care se ocupă de adunarea cailor nu are o mașină specială pentru transport. Caii sunt legați cu sfoară de o camionetă și trași 5-10 kilometri până la obor.

Caii nu au dispărut de pe străzile din Târgu Jiu, în ciuda campaniei începute de primărie pentru microciparea cabalinelor. Oamenii primăriei au ridicat deja 11 cai de pe străzi, care pot fi recuperați doar contra unor taxe de proprietari.

O localnică a sesizat poliția după ce alți trei cai blocau ieșirea de pe șoseaua de centură. „Amărâții erau legați la picioare și speriați. Câți oameni și cai trebuie să mai moară în accidente de genul celui din aprilie?! Am sunat la poliție şi mi-au spus că vor trimite un echipaj... M-aş mira ca proprietarul să fi fost identificat și amendat”, a scris aceasta pe Facebook. În materialul video se vede cum un cal speriat alerga în galop, iar altul stătea de-a latul drumului, fără să reacționeze când mașina a ajuns lângă el.

Caii au fost ridicați de pe stradă în aceeași zi, dar trecătorii s-au declarat nemulțumiți de modul cum sunt tratați caii de angajații de la Edilitara, societatea primăriei. „Au venit 4 oameni ca să lege 2 cai de o mașină. Așa i-au dus până la Drăgoieni, legați de mașină cu o sfoară de nici 1 m”, a semnalat un gorjean. „Caii așa se transportă de către angajații Edilitara, legați de mașina cu care se transportă câinii. Acum câteva zile, cineva scria pe acest grup de condițiile de la adăpostul de cai - că sunt ok - dar realitatea este cu totul alta”, a adăugat o iubitoare de animale.

Directivele europene în domeniu impun ca animalele să fie mânuite calm şi cu blândeţe pentru a le reduce neliniştea şi agitaţia la minimum şi pentru a le feri de durere, suferinţă şi răniri care pot fi evitate. “Animalele nu trebuie lovite şi nici nu trebuie să se aplice presiune într-o parte a corpului sensibilă în mod deosebit. În special, cozile animalelor nu trebuie strivite, răsucite sau rupte, iar ochii acestora nu trebuie să fie presaţi. Animalele nu trebuie lovite cu pumnii sau cu picioarele”, arată normele în domeniu.

Galerie foto


Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: