Simulare de incendiu la teatrul din Târgu Jiu

Pompierii au urcat, miercuri, pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Nu au jucat în vreo piesă, ci au simulat intervenția în caz de incendiu. Militarii și-au testat forțele și, totodată, timpul de intervenție. Le-a luat trei minute să ajungă de la unitate în centrul orașului. Mașinile parcate la voia întâmplării le-au îngreunat misiunea, susțin salvatorii.

Două autospeciale s-au deplasat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Pompierii au fost alertați că, în zonă, a izbucnit un incendiu puternic, iar înăuntru erau 200 de oameni. Din fericire, totul a fost doar un exercițiu. Pompierii au ajuns în trei minute la locul intervenției. Puteau să ajungă mai repede dacă mașinile lăsate la voia întâmplării nu le-ar fi pus bețe-n roate. „La exercițiu s-au folosit două autospeciale cu apă și spumă. Au sosit la fața locului în timp oportun, respectiv două minute de la anunțare și trei minute pentru deplasare. Deplasarea este cam greoaie pentru că în cursul zilei sunt mașini foarte multe pe Bulevardul Calea București, Bulevardul Constantin Brâncuși și, bineînțeles, pe strada Eroilor unde am intrat spre teatru. Sunt parcate foarte multe mașini pe stânga și pe dreapta și e foarte greu de trecut cu autospecialele noastre. Se pierde timp pentru că se merge cu atenție pe lângă ele pentru a se evita accidentarea acestora”, a explicat Florin Sorescu, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Pompierii au verificat și dacă angajații teatrului ar face față unei situații de urgență până la sosirea salvatorilor. S-a constatat că instituția dispune de toate avizele sau extinctoare.

Galerie foto



Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: