Drumurile Gorjului, pline de șoferi băuți. Doi au ajuns la spital!

Două accidente de circulație produse la final de săptămână în Gorj au avut drept cauze consumul de alcool, dar și alți șoferi au fost prinși de polițiști băuți la volan.

Duminică dimineața, un bărbat de 62 de ani din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67B - Scoarța, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un şanţ aflat pe marginea carosabilului. "Conducătorul auto era singur în autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului", arată IPJ Gorj.

Spre seară, un alt șofer s-a răsturnat cu mașina, pe DN 66 Bumbești Jiu. "Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că un bărbat, de 30 de ani, din oraşul Bumbeşti Jiu, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Petroşani către Târgu Jiu, nu a adaptat viteza de deplasare, la efectuarea unei manevre de depăşire și a pierdut controlul direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a suferit leziuni şi a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei", arată IPJ Gorj, care anunță că și acest șofer s-a ales cu dosar penal.

Sâmbătă și duminică polițiștii au mai prins cinci șoferi băuți la volan. Cel mai beat dintre ei a fost un bărbat de 39 de ani, din municipiul Motru, care conducea un autoturism pe Aleea Teilor din localitate, având o concentraţie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Vizualizări: 4,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: