Dublarea alocațiilor, atacată la CCR

Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL ia în calcul patru variante legate de proiectul de lege al PSD votat în Parlament privind dublarea alocațiilor copiilor. Printre variante se numără atacarea la Curtea Constituțională și prorogarea termenului de intrare în vigoare.

"Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare. Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus, din nou, că PSD dă dovadă de iresponsabilitate prin această lege care prevede o nouă majorare a alocațiilor pentru copii.

Premierul a mai spus că PNL vrea o creștere sustenabilă a alocațiilor, iar în momentul de față nu există bani și s-ar crea dezechilibre.

Camera Deputaților a votat în 18 decembrie proiectul de lege privind dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, o propunere a PSD. La momentul votului, liberalii și-au scos cartelele din aparate.

Vizualizări: 3,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: