Dura lex, sed taxe

Şi FMI-ul a zis, prin vocea tovarăşului cu nume de compozitor şi portar în acelaşi timp (Strauss-Kahn): să fie taxe şi impozite! Să se ia de la bogaţi şi să se dea săracilor. Sună bine. Eu am 25 de ani şi, într-adevăr, socialismul încă-mi sună corect. Dar vai, to`arşu` Strauss-Kahn, matale nu ştii ce-i pe la noi. Guvernul român e blestemat să ia, nu să ceară. Aşa e mai sigur, credeţi-ne. Pentru că, bătrâne Ştrauskan, la noi, dacă statul cere, nu dă nimeni.

Fiscul a încetat de mult să mai fie o sperietoare pentru românaşi. Pentru că suntem rebeli. Pentru că suntem liberali. Pentru că protestăm împotriva politicienilor. De aia nu plătim noi impozite. De aia şi pentru că nu ne place să renunţăm la bani. şi noi ca noi, domnu` Kahn, dar să-i vedeţi pe ăia bogaţi! Ăia ştiu cel puţin 101 metode prin care să amâne sau chiar să se sustragă de la plata taxelor. Dacă vreţi banii ăia mulţi din mărirea impozitelor, ar fi cazul să vă pregătiţi de nişte procese şi, cu voia lui Dumnezeu, în vreo douăzeci de ani poate reuşiţi să vă recuperaţi un sfert din amărâta aia de datorie cu care ne tot bateţi la cap.

Oricât de antipatic mi-ar fi Boc, de data asta trebuie să fiu de acord cu Guvernul. Deşi cinică, decizia de a lăsa taxele aşa cum sunt şi de a scădea salariile şi pensiile este varianta cea mai sigură, dacă nu cumva singura. Dincolo de distrugerea micilor întreprinzători, o eventuală mărire a taxelor ar aduce cu sine şi râsul ironic al unor bogătaşi care oricum nu le vor plăti. ştiu, nu e normal. Dar până să ajungem noi la normal mai e multă vreme. şi momentan încercăm să nu murim până atunci. Trist, dar just.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: