E sigur! Boza, Antonie și Ciobotărică nu mai sunt directori de divizii - DOCUMENTE

O schimbare importantă a avut loc în organizarea CE Oltenia, dar fără să fie date informații despre această măsură. Nu mai există postul de director de divizie, la acest moment CE Oltenia având un organ de conducere colectivă. Așadar, Sorin Boza, Daniel Antonie și Laurențiu Ciobotărică nu mai sunt directori de divizii, ci doar membri în Directorat. Membru în Directorat a fost selectat, extrem de rapid, și Ovidiu Bălăcescu. CE Oltenia mai are acum nevoie de un director pe energie, pentru că Bogdan Popescu, cel selectat de firma de recrutare, a renunţat la mandat.
Decizia a fost luată pe 25 noiembrie 2016, a intrat în vigoare din 15 decembrie 2016, dar nici până azi nu a fost o comunicare din partea companiei. Ce implică această nouă formă de organizare? Decizia Consiliului de Supraveghere a fost publicată la începutul acestei luni în Monitorul Oficial. Explicația acestei măsuri se referă de necesitatea unei răspunderi solidare... „Având în vedere necesitatea asigurării unei răspunderi solidare a întregului Directorat pentru realizarea obiectului de activitate a societății și eficientizarea actului managerial, apreciind că disiparea atribuțiilor și responsabilităților executive ale Directoratului în această perioadă nu concordă cu imperativul unei implicări totale ale întregului Directorat...“.
Putere colectivă și răspundere solidară
De asemenea, se invocă un Regulament de Organizare și Funcționare al Directoratului care nu prevede că membrii Directoratului au atribuții pe energie, financiar, etc. Nu se știe dacă acest regulament este nou. „Având în vedere necesitatea respectării principiilor de administrare ale sistemului dualist precum și faptul că Regulamentul de Organizare și Funcționare al Directoratului nu prevede atribuții executive directe pentru membrii Directoratului în domeniile energie, minerit, strategie dezvoltare, financiar și servicii suport, întrucât contractele de mandat încheiate cu membrii Directoratului nu prevăd pentru aceștia atribuții executive directe în domeniile energie, minerit, strategie dezvoltare, financiar și servicii suport. - Adoptă eliminarea sintagmelor director Divizia energie, director Divizia minieră, director divizia strategie dezvoltare- director, director Divizia Financiară“, se arată în decizia CS. Practic, Daniel Antonie, Sorin Boza și Laurențiu Ciobotărică nu mai sunt directori de divizii și nu mai au atribuții în domeniile minerit, strategie-dezvoltare și financiar. Noua organizare presupune o formă de organizare prin care nimeni nu se mai ocupă de nimic și toți răspund de tot ce se întâmplă în companie.
Prin decizia CS „Încetează puterile conferite și atribuțiile de reprezentare“. În același timp, a fost aprobată o decizie prin care tuturor membrilor de Directorat le-au fost acordate „puteri de reprezentare în mod colectiv, corespunzătoare unei răspunderi solidare a întregului Directorat“.
ORGANIGRAMĂ
Președintele Directoratului, Sorin Boza, intenționează aprobarea unei noi organigrame, până pe 15 ianuarie. Nu se știe cum va arăta aceasta, însă, potrivit unor surse sindicale, vor fi reduse cu o treime funcțiile de conducere.

Galerie foto



Vizualizări: 6,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: