E sigur! Singurătatea înfluențează starea de sănătate

Singurătatea influențează starea de sănătate, au demonstrat cercetătorii. Folosește orioce prilej pentru a fi în preajma oamenilor. Întâlnește-te cu prietenii, rudele, ieși cu copilul afară, fă mișcare, ia lecții de teatru, de chitară sau orice te pune în legătură cu alți oamnei.

Chiar dacă până acum se știa că acest lucru te ajută pentru o sănătate emoțională, acum este clar că acum te scapă și de boli. Bolile cardiovasculare și AVC sunt favorizate de factori de risc cunoscuți: hipertensiune, fumat, abuz de alcool, sedentarism, exces de colesterol. O echipă britanică de cercetători de la Universitatea York susține că bolile cardiovasculare au acum încă un factor de declanșare: singurătatea.

Izolarea are impact asupra stării de sănătate, îndeosebi în ceea ce privește infarctul și accidentul vascular cerebral.

Oamenii de știință au analizat accidentele cardiovasculare, precum și AVC, în cazul a 200.000 de persoane,în funcție de gradul de izolare a pacientului. S-a dovedit că singurătatea, care presupune relații sociale puține, expune la un risc semnificativ mai ridicat (cu circa 30%) de a suferi de una din aceste probleme.

Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: