Studiu: Blondele nu sunt proaste

Coeficientul de inteligență al blondelor este peste medie, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea de Stat Ohio (Statele Unite), relatează luni passionsante.be, citat de Agerpres. Astfel, este distrus mitul că blondele ar fi mai puțin inteligente decât celelalte femei cu părul de alte culori.

Cercetătorii au analizat o bancă de date ce cuprinde profilurile a câtorva mii de femei, reprezentative pentru populația americană, care au dat un test de competențe lexicale, matematice, de logică, cu alte cuvinte probele clasice pentru determinarea IQ-ului.

Rezultatul a fost că blondele au fost primele, cu o medie de 103,2, urmate de șatene (102,7), roșcate (101,2) și brunete (100,5). Autorii precizează însă că diferențele sunt foarte mici și că toate culorile de păr sunt egale în ceea ce privește IQ-ul.

Ei adaugă însă că blondele sunt mai puțin susceptibile să prezinte un IQ foarte scăzut. Concluzia cercetătorilor americani este că "Stereotipul blondei proaste este un mit". Dincolo de acest lucru, cercetătorii menționează că aspectul joacă un important rol economic și că prejudecata blondei nu prea inteligente îi poate influența pe unii angajatori, încheie passionsante.be.

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: