Echipele cu maxim de puncte în Liga 2 pot rata play-off-ul

Duminică, 28 martie, un număr de 10 echipe vor juca în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii a 2-a cu speranţa că vor prinde trenul play-off-ului. În luptă pentru primele şase locuri au rămas 11 echipe, dar Farul Constanţa stă în această etapă, însă tot mai speră la un loc în play-off, având maxim de puncte, 32. Totuşi, funcţie de rezultate, şi cu acest punctaj maxim se poate rata play-off-ul.

Aflată în grupul formaţiilor care speră să lupte pentru promovarea în Liga 1, Farul Constanţa nu mai joacă în etapa aceasta  şi rămâne să urmărească celelalte întâlniri, dintre care patru vor fi transmise în direct pe canalele Digi Sport, de la ora 15:00.

Rapid va juca în Pantelimon cu Metaloglobus, iar echipa care va câştiga va prinde un loc de play-off, indiferent de celelalte scoruri. Lucrurile sunt atât de încurcate în Liga a 2-a încât ASU Poli Timişoara, liderul clasamentului până luni, poate pierde play-off-ul dacă nu scoate cel puţin un punct cu Concordia Chiajna, desigur dacă şi alte rezultate îi vor fi potrivnice.

Derby-ul etapei este însă U Cluj - Petrolul va lăsa pe dinafară cel puţin una dintre echipele cu tradiţie în prima ligă, în funcţie de rezultatul direct dar şi de alte rezultate, pentru că rezultatele celorlalte combatante pot face în aşa fel încât niciuna să nu ajungă în play-off.

CS Mioveni are, la prima vedere o sarcină facilă în meciul cu Aerostar Bacău, la fel ca şi FK Csikszereda are de departe prima şansă în meciul cu CSM Slatina, doar că victoria nu-i permite să strângă decât 32 de puncte şi, în mod paradoxal, ar putea să nu fie suficiente, mai ales că primul criteriu de departajare este rezultatul direct dintre echipe, nu golaverajul. Dunărea Călăraşi şi ACS Viitorul Târgu Jiu au încă emoţii chiar dacă sunt acum pe locuri de play-off, dar cele două ar putea rămâne în TOP 6 şi cu un rezultat de egalitate.

Liderul actual FC U Craiova se va deplasa la Reşiţa şi este dată drept favorită certă chiar dacă Reşiţa este o echipă imprevizibilă şi orice se poate întâmpla.

Galerie foto


Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: