Echipele de control, duse în cariera Jilț Sud în mașini fără poliță RCA

Situație incredibilă la Complexul Energetic Oltenia! Șefii Inspecției Muncii au fost plimbați cu o mașină care are asigurarea obligatorie expirată. Culmea, oamenii legii mergeau în teren pentru a investiga neregulile care au dus la producerea tragediei din cariera Jilț Sud. Asigurarea era obligatorie, dat fiind că au mers pe drumul public. 


Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes N. Bratu, a fost, astăzi, la locul accidentului unde trei mineri și-au pierdut viața. Alături de el, într-o tanchetă fără RCA, au stat șeful ITM Gorj și directorul general al CE Oltenia.

Există voci din rândul salariaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia care afirmă ca mai multe mașini folosite în cariere, închiriate de la o cunoscută societate din Gorj, sunt fără Inspecție Tehnică Periodică și fără asigurare obligatorie.

Reamintim că trei mineri au murit și alți 10 au fost răniți după ce, din spusele celor care au fost martori ai tragediei, mașina în care se aflau muncitorii a rămas fără frâne și s-a răsturnat de la o înălțime de câțiva metri. Tragedia s-a petrecut în cariera Jilț Sud, marți după amiaza, când minerii se întorceau, într-o tanchetă, de la un punct de lucru. În mașină mai erau tuburi de oxigen și diverse unelte de lucru care, în cădere, s-au prăbușit peste oameni.

Galerie foto



Vizualizări: 3,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: